Terug
-

Activerende werkvormen

Activerend leren is niet alleen leuker, het zorgt er vooral voor dat de stof beter beklijft omdat je er als cursist écht mee aan de slag gaat in plaats van het alleen maar aan te horen. Daarnaast worden door activerende werkvormen toe te passen álle cursisten gestimuleerd om mee te doen. Ook degenen die niet het hoogste woord hebben.

Om dit te bereiken, geven we onze docenten o.a. de training Active Learning*. Deze training is volledig toegespitst op het kennismaken met activerend lesgeven. En dat zien cursisten terug als ze bij OSR een cursus volgen.

Wij geloven dat ICT de kwaliteit van een opleiding kan verhogen. Digitale middelen zijn voor ons ondersteunend aan –activerend- leren. Bij de cursussen en trainingen waar dat zinvol is, bieden we digitale theorie, kennisclips, (casus)opdrachten en/of toetsen aan in ons Leer Management Systeem Canvas. Voor de deelnemers aan onze meerdaagse leergangen is het LMS ook een platform om ideeën en inzichten met elkaar te delen en waar docenten feedback geven op studieresultaten.

*Andere trainingen voor docenten zijn: lesontwerp, werken met socrative en blended learning