Terug
-
Trainingen beroepsvaardigheden

Beroepsvaardigheden

Beroepsvaardigheden zijn essentieel in persoonlijke effectiviteit

Als jurist zorg je dat je inhoudelijk goed op de hoogte bent. Je kent de wet- en regelgeving, houdt je vakliteratuur bij en gaat regelmatig naar na- en bijscholing op specifieke juridische onderwerpen. Dat is goed en belangrijk. Want alleen met actuele en gedegen juridische kennis, kun je je vak goed uitoefenen. Vakinhoudelijke kennis is voor een jurist van essentieel belang, maar is zeker niet het enige dat je tot een goed advocaat, bedrijfs- of overheidsjurist maakt.

Weet je hoe je overkomt op anderen en heb je inzicht in hoe je over zou willen komen? Kun je je advies helder formuleren en begrijpelijk overbrengen op je klant, mondeling of schriftelijk? Kun je nog meer halen uit onderhandelingen?

De praktijk wijst uit dat de manier waarop je je vak uitoefent, de manier waarop je pleit, de manier waarop je adviseert en communiceert, minstens zo belangrijk is voor het behalen van succes. Want vorm en inhoud zijn uiteindelijk één geheel. En bij de vorm gaat het om heel andere vaardigheden dan bij de inhoud. Bij de vorm gaat het om persoonlijke professionele vaardigheden zoals  presenteren, overtuigen, onderhandelen en gesprekstechnieken. Vaardigheden die je altijd verder kunt ontwikkelen.

Verschillende cursussen beroepsvaardigheden

OSR heeft verschillende cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke professionele beroepsontwikkeling. We noemen deze beroepsvaardigheden. In deze cursussen en trainingen is het de bedoeling dat je je beroepsvaardigheden verder verdiept en toepast en daarmee je persoonlijke effectiviteit vergroot. Het zijn allemaal cursussen die een verdieping geven op professioneel en persoonlijk vlak, waardoor je jezelf beter leert kennen.

Terecht dat we bij OSR juridische opleidingen zien dat er steeds meer belangstelling is voor het ontwikkelen van beroepsvaardigheden. Bijvoorbeeld de mastertraining Legal Trusted Advisor. Deze cursus hebben we ontwikkeld omdat we van cursisten te horen kregen dat zij soms niet, soms te laat worden ingeschakeld of dat de impact van hun advies niet naar niveau wordt geschat. De jurist moet de taal van de manager leren begrijpen, zodat hij een (legal) partner in de business wordt.

Persoonlijke effectiviteit

Of je nu gaat voor een training gesprekstechnieken, onderhandelen of timemanagement, alle cursussen beroepsvaardigheden bij OSR worden verzorgd door zeer ervaren docenten, soms bijgestaan door acteurs en gedragsdeskundigen waarmee de vaardigheden direct geoefend kunnen worden. Er wordt altijd met kleine groepen gewerkt zodat we er zeker van zijn dat jij ook echt  je leerdoelen kunt behalen.


Bij OSR leer je optimaal door de combinatie van theorie en praktijk en de expertise van onze topdocenten. Ook is er veel ruimte voor interactie met je vakgenoten. Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert!
Beroepsvaardigheden
Carolien Kattenpoel Oude Heerink

Contact met onze adviseur

Benieuwd naar opleidingen die precies passen bij jouw wensen en die van je organisatie? Bel of mail nu onze adviseur.
 

kattenpoel@osr.nl

06-27075067