Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Actualiteitencursus alimentatie voor Praktizijns-Sociëteit Amsterdam
-

Actualiteitencursus alimentatie voor Praktizijns-Sociëteit Amsterdam

v.a. € 225,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Actualiteitencursus alimentatie voor Praktizijns-Sociëteit Amsterdam In samenwerking met de Praktizijnssociëteit organiseert OSR een klein aantal cursussen in de Rechtbank Amsterdam, waarvan onderstaande cursus er één is. In deze cursus word je in korte tijd, 2 of 3 uur helemaal bijgepraat over een actueel onderwerp door onze topdocenten.
Dit aanbod geldt speciaal voor leden van de Praktizijnssociëteit en kunnen we met een fikse korting aanbieden. Ben je nog geen lid? Dan betaal je de reguliere prijs á € 375,- voor deze cursus en krijg je er een jaar lidmaatschap op de Praktizijnssociëteit gratis bij.
De locatie is de Rechtbank Amsterdam, de thuisbasis van de Praktizijnsbibliotheek.

Actuele ontwikkelingen in het berekenen van alimentatie
Als familierechtadvocaat is het van belang dat je op de hoogte bent van wijzigingen en actuele ontwikkelingen in o.a. alimentatie. Met deze actualiteitscursus ben je in één middag weer up-to-date. Zo werk je optimaal aan je ontwikkeling als jurist.

In deze cursus bepreken we de geldende regelingen en vooral hoe deze in de rechtspraktijk uitwerken. Ook fiscaliteiten rond alimentatie komen aan de orde.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur.

Docenten
Onze topdocent uit de juridische praktijk, Agnes van Wieren is inmiddels meer dan 25 jaar advocaat. Zij heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in het Personen- en Familierecht. Agnes houdt zich vooral bezig met meer complexe (echt)scheidingen en (echt)scheidingen waar ondernemers bij betrokken zijn. Zij treedt niet alleen op als advocaat maar ook als mediator en wordt regelmatig gevraagd om een (bindend) advies te geven in complexe zaken op het gebied van het familierecht.

Voorts treedt zij regelmatig op als adviseur in overlegscheidingen (collaborative divorce). Zij doceert veel op het gebied van alimentatievraagstukken.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- ben je weer op de hoogte van de actuele stand van zaken rondom alimentatie;
- kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Benodigde voorkennis en ervaring
Voor het volgen voor de actualiteitencursus alimentatie wordt basiskennis van het alimentatierekenen (bruto rekenen) bekend verondersteld.

Na afronding ontvang je:
- 3 J PO-punten / 3 MfN PE-punten. Deze cursus is door de NOvA en MfN erkend als PE-cursus;
- een certificaat.
Programma Actualiteitencursus alimentatie voor Praktizijns-Sociëteit Amsterdam
DatumBegintijdEindtijd
15-06-202016:0019:00
Inhoud
Je krijgt een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van alimentatie. Vanwege de actuele aard van de cursus is de inhoud nog niet precies bekend.

Werkwijze
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocent.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00