Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Actualiteitencursus huurrecht en corona ** a
-

Actualiteitencursus huurrecht en corona ** a

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 3 JPO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Overzicht van alle huurrechtuitspraken en corona
  • praktische handvatten en tips voor de praktijk
  • Invalshoek vanuit rechterlijke macht en advocatuur
3
Informatie In deze actualiteitencursus bespreken mr. Jan Heikens en mr. Frank van der Hoek de uitspraken op het gebied van woon- en bedrijfsruimte die tijdens de coronacrisis zijn gedaan. Vervolgens geven zij aan de hand van deze uitspraken hun conclusies, aanbevelingen en tips die relevant zijn voor jouw praktijk.
De coronacrisis in Nederland begon in maart 2020 en heeft gezorgd voor grote sociale, psychologische en niet in de laatste plaats, economische problemen. Ook binnen de huursector zorgt de huidige situatie voor veel vragen en kwesties, en dus voor geschillen. Zowel op het vlak van de huur en verhuur en van zowel bedrijfsruimte als van woonruimte.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huurprijsvermindering bij (gedwongen en vrijwillige) bedrijfssluiting of over de plicht tot exploitatie. Maar ook aan voortzetting of beëindiging van huurcontracten en over aanverwante kwesties. Tot op de dag van vandaag zijn er al tal van uitspraken gedaan, zowel in kort geding als in bodemprocedure.

Doelgroep
Deze actualiteitencursus is bedoeld voor juristen en professionals werkzaam binnen het huur- en vastgoedrecht met basiskennis van het huurrecht.

Cursusvorm
Deze cursus is in de vorm van een ‘online classroom’. Dat houdt in dat de docenten op interactieve wijze kennis en advies delen, bijvoorbeeld aan de hand korte stellingen en praktijkvoorbeelden en door jou als deelnemer te betrekken. Via onze online onderwijstool kun je met microfoon of via een chatfunctie vragen stellen en beantwoorden of eigen kwesties voorleggen. Om aan te sluiten bij ons fysiek onderwijs én om de interactiviteit te bevorderen houden we hetzelfde maximum aantal deelnemers aan.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docenten
Jan Heikens is advocaat huurrecht bij Zypp advocaten in Arnhem. Jan is daarnaast Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag en docent huurrecht voor OSR juridische opleidingen (specialisatie-opleiding van de VHA). Lees hiermeer over Jan.
Frank van der Hoek is Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag. Daarvoor was Frank 15 jaar advocaat en ruim 20 jaar kantonrechter bij de rechtbank Amsterdam. Frank verzorgt met grote regelmaat cursussen op het gebied van het huurrecht. Lees hiermeer over Frank.

Leerdoel
Na afloop van deze actualiteitencursus kun je de lijn van de rechtspraak op de behandelde huurrechtonderwerpen uitleggen en ben je, mede aan de hand van de verkregen adviezen en tips, in staat om naar de laatste stand van zaken huurders en verhuurders te adviseren.

Na afronding ontvang je
Na afloop van deze online cursus ontvang je van ons een bewijs van deelname. Ben je advocaat dan ontvang je tevens 3 PO-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en kan je via de chatfunctie vragen stellen om zo toch actief deel te kunnen nemen.
Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar deze online cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst. Een moderator van OSR zorgt voor de ondersteuning bij het inloggen en tijdens de online cursus.

Op de hoogte blijven?
Als jouw voorkeur uitgaat naar fysiek onderwijs, dan is onze Actualiteitencursus huurrecht (5 PO-punten) voor jou een goede keuze. Mocht je op zoek basiskennis van het huurrecht, kijk dan naar onze Basisopleiding huurrecht (20 PO-punten en geaccrediteerd door de RvR).
Programma
DatumBegintijdEindtijd
16-04-202113:0016:30
Programma
De uitspraken die besproken worden gaan over de onderwerpen: overmacht, gebrekenregeling, onvoorziene omstandigheden en wanprestatie. Deze onderwerpen worden behandeld met betrekking tot:
- Contractuele exoneraties
- Onderhandelingsplicht
- Verdeling van het nadeel
- Stelplicht en bewijslast
- Procedurele aspecten
- Omzethuren

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00