Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Actualiteitencursus mensenhandel ** a
-

Actualiteitencursus mensenhandel ** a

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 J PO

v.a. € 550,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Datum 2020 volgt!
5
Informatie Procederen in mensenhandelzaken
Dit jaar zullen er twee actualiteitencursussen worden aangeboden, een op 30 juni (online) en een op 17 december (hopelijk fysiek).

In de online cursus van 30 juni besteden we met name aandacht aan de combinatie asiel en mensenhandel en met name Dublin en mensenhandel. Hierbij zal gesproken worden over de actualiteiten op het gebied van het reguliere vreemdelingenrecht en de ontwikkelingen en jurisprudentie over de vordering benadeelde partij. Daarnaast wordt de huidige stand van zaken op strafrechtelijk gebied besproken met speciale aandacht voor arbeidsuitbuiting.

Voor wie?
De cursus is met name bedoeld voor asieladvocaten die mensenhandelzaken behandelen.
Voor deze actualiteitencursus is het nodig dat je de Compactcursus bijstaan slachtoffers mensenhandel hebt gevolgd. Heb je deze cursus nog niet gedaan? Neem dan even contact met ons op, dan bekijken we wat je mogelijkheden zijn. Verder handig om te weten: deze actualiteitencursus is verplicht voor je aantekening mensenhandel van de Raad voor de Rechtsbijstand.

Cursusvorm
Je volgt deze cursus met een kleine groep medecursisten tijdens een bijeenkomst die vijf uur duurt. Je krijgt inleidingen en oefeningen waarbij er veel ruimte is voor interactie met de groep en de docenten. Dit zal online hetzelfde blijven, want onze docenten zorgen ook in de online versie voor veel interactie.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docenten
Marion Pals is sinds 2008 advocaat en is gespecialiseerd in het rechtsgebied asiel- en migratierecht en in slachtofferzaken van ernstige zeden- en geweldsdelicten. Zij is lid van de Commissie Intercollegiale Toetsing op het Aanmeldcentrum Zevenaar en staat op het piketrooster Gelderland voor ernstige zeden- en geweldsdelicten, dat in september 2020 gaat starten.

Annet Koopsen is sinds 2004 advocaat en staat al jaren slachtoffers van mensenhandel bij. Zij treedt zowel op in de strafrechtelijke als verblijfsrechtelijke procedures. Annet is verbonden aan het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM) en het Prostitutie- en Gezondheidscentrum (P&G 292) in Amsterdam. Ook draait Annet mee in het zogeheten Jos-piket in Noord-Holland, waarbij slachtoffers van zedendelicten in een vroeg stadium een advocaat krijgen.

Els Martens werkt vanaf 2004 als officier van justitie. Aanvankelijk was zij in Utrecht portefeuillehouder mensenhandel en districtsofficier. Vanaf 2010 is zij portefeuillehouder mensenhandel in Oost-Nederland. Els geeft naast haar werk les bij OSR en het Studiecentrum Rechtspleging (SSR).

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- sta je je cliënten in mensenhandelzaken effectief bij op basis van recente jurisprudentie.

Na afronding ontvang je
- 5 PO-punten (deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus);
- een certificaat.
Programma Inhoud
De docenten van deze actualiteitencursus kiezen vlak voordat de cursus start voor een aantal onderwerpen die op dat moment het meest actueel zijn. Het programma van de cursus is daardoor op dit moment nog niet tot in detail vastgelegd. De focus ligt altijd op wet- en regelgeving en jurisprudentie die belangrijk zijn voor mensenhandel, zowel in het strafrecht als in het vreemdelingenrecht. Het doel is om je praktische kennis mee te geven die zo actueel en relevant mogelijk is.

Werkwijze
In deze actualiteitencursus laten de docenten je de recente ontwikkelingen op het gebied van mensenhandel zien aan de hand van praktijkvoorbeelden. Je krijgt veel ruimte voor vragen en je kan je eigen casussen voorleggen.

Materiaal
Het studiemateriaal voor deze cursus krijg je via onze digitale leeromgeving, eventueel ondersteund door een hand-out op de cursusdag zelf.

Voorbereiding
Cursisten kunnen kort voor de start vragen en dillemma's opstellen zodat de docenten hier expliciet aandacht aan kunnen schenken.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Compactcursus Bijstaan Slachtoffers Mensenhandel**
8,7
NOvA 10 J PO
€ 1000,-
02-11-2021