Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Actualiteitencursus procederen over AOV en levensverzekeringen ** a
-

Actualiteitencursus procederen over AOV en levensverzekeringen ** a

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 PO J

v.a. € 625,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Interactieve werkwijze
  • Vanuit zowel verzekerden- als verzekeraarsperspectief
  • Up-to-date in één dag
5
Informatie Actualiteitencursus procederen over AOV en levensverzekeringen Actuele kennis in procedures over AOV en levensverzekeringen
Voer je namens verzekerden/verzekeringsnemers of namens verzekeraars procedures over geschillen op het vlak van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en/of levensverzekeringen? Dan ontkom je er niet aan om je kennis over de relevante thema’s in dat soort geschillen op niveau te brengen en te houden. Met deze cursus lukt je dat in één dag.
Deze actualiteitencursus besteedt namelijk aandacht aan onder meer de thema’s: dekking, polisvoorwaarden, verzekeringsfraude en opzegging. Ook komt de actuele stand van zaken van het verzekeringsrecht breed aan bod, voor zover relevant voor dit soort procedures.
Dit cursusprogramma is mede tot stand gebracht met behulp van mr. Edwin Bosch, docent van deze cursus.

Over Edwin van de Bosch
Edwin Bosch is advocaat bij Vogelaar Bosch Speijer advocaten en gespecialiseerd in het verzekeringsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij staat particulieren bij in geschillen tegen verzekeraars. Deze geschillen gaan onder andere over polisvoorwaarden, dekking, mededelingsplicht en fraude.
Daarvoor werkte Edwin jarenlang bij Reaal als lid van de juridische staf en later als inhouse advocaat. In die laatste hoedanigheid heeft hij heel veel geprocedeerd op alle onderdelen van het verzekeringsrecht. Daarbij weet Edwin daardoor ook als geen ander hoe een verzekeraar werkt en denkt. Edwin publiceert geregeld in (vak)bladen en verzorgt cursussen op het gebied van verzekeringsrechtelijke onderwerpen.

Voor wie is deze cursus ontwikkeld?
Deze actualiteitencursus is ontwikkeld voor iedere juridische professional die procedures voert in geschillen over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (aov) en levensverzekeringen: advocaten, rechtsbijstandjuristen en rechtshulpverleners die procederen namens verzekerden of namens verzekeraars.

Na het volgen van deze cursus is je kennis over de behandelde thema’s actueel en ben je in staat om deze kennis in de door jou te voeren procedures toe te passen.
Programma Actualiteitencursus procederen over AOV en levensverzekeringen
DatumBegintijdEindtijd
27-05-202009:0015:00
Programma
In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld en de laatste stand belicht:
- Dekking
- Polisvoorwaarden
- Opzet
- Verzekeringsfraude en registratie: juridische mogelijkheden tot verweer en tot opheffing registratie
- Opzegging
- Overige relevante actualiteiten uit het verzekeringsrecht

Werkwijze
Per (deel)onderwerp volgt een inleiding en de actuele stand van zaken (regelgeving en jurisprudentie). Indien van toepassing worden (deel)onderwerpen zowel vanuit het algemene verzekeringsrecht als ook vanuit specifieke verzekeringen zoals de arbeidsongeschiktheidsverzekering en/of de levensverzekering behandeld.
Daarnaast worden alle (deel)onderwerpen meegenomen in een zogenaamde ‘rode lijn casus’, waardoor de thema’s nog meer gaan leven en tot de verbeelding gaan spreken. Deze opzet draagt bij aan een hoge mate van interactie en daarmee tot een hoger leerrendement.
Qua opzet wordt per deelonderwerp gestart met een inleiding, waarna aan de hand van een rode lijn casus alle relevante en actuele thema’s uitvoerig aan bod komen. Daarbij blijft ook voldoende ruimte over voor de behandeling van overige actualiteiten en de behandeling van eigen praktijkvragen.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00