Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Actualiteitencursus vreemdelingenbewaring (locatie Amsterdam) ** a
nu inschrijven
-

Maak kans op 2 tickets voor de theatertour van Gerlof Meijer

Actualiteitencursus vreemdelingenbewaring (locatie Amsterdam) ** a

Locatie

Amsterdam

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 J (PO)
7,9 Cursisten beoordeling
7,9 Cursisten beoordeling

€ 550,- (excl. btw)

Theatertickets

Cursus geboekt? Dan maak je kans op 2 tickets voor de theatertour van Gerlof Meijer. Kijk hier voor info en deelname

  • Aandacht voor de samenhang met het verlenen van toegang tot het Schengengrondgebied, de rechtspositie van aan de grens geweigerde asielzoekers en detentie op grond van art. 6 van de Vreemdelingenwet.
5
Informatie Actualiteitencursus vreemdelingenbewaring (locatie Amsterdam) * * * * De cursus van 17 december gaat gegarandeerd door! * * * *

Actuele ontwikkelingen vreemdelingenrecht
Als vreemdelingenpiketadvocaat moet je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen in het vreemdelingenrecht. Actuele kennis beschermt je cliënt. Met deze opleiding ben je inéén dag weer helemaal up-to-date. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling als jurist.

Een advocaat vreemdelingenrecht heeft een zware verantwoordelijkheid. Door je cliënt zo goed mogelijk bij te staan, hoeft deze niet langer gedetineerd te blijven dan strikt noodzakelijk. Een groot belang, waarbij een eenvoudige verwijzing naar het oordeel van de rechter niet volstaat. Er wordt veel meer van je verwacht, zoals een goede argumentatie. Met deze cursus ben je op de hoogte van alle actuele jurisprudentie en wet- en regelgeving.

Let op: dit hele jaar krijg je bij deelname aan deze cursus het nieuwe boek (mei 2019) van Bram van Dokkum en John Bouwman over Vreemdelingenbewaring cadeau - met bijna 500 pagina's het perfecte naslagwerk!

Extra aandacht Schengen
Alleen in de cursus op locatie Amsterdam besteden we extra aandacht aan actuele vragen die samenhangen met het verlenen van toegang tot het Schengengrondgebied, de rechtspositie van aan de grens geweigerde asielzoekers en detentie op grond van artikel 6 van de Vreemdelingenwet. Dit vanwege de nabijheid van luchthaven Schiphol, de belangrijkste Nederlandse doorlaatpost tot het Schengengrondgebied.

Onze cursus in Amsterdam is daarom bij uitstek geschikt voor rechtshulpverleners die te maken hebben met asielzoekers die aan de grens de verdere toegang tot Nederland is geweigerd. Ook aan de wetswijzigingen ten gevolge van de invoering van de herschikte Europese Opvang en Procedure-richtlijnen geven we daar aandacht

Cursusvorm
Deze cursus bestaat uit een bijeenkomst van 5 uur.

Docenten
Onze topdocenten uit de juridische praktijk weten uitstekend wat er speelt in het vreemdelingenrecht. Ze hanteren actuele casus en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Om jou optimaal te laten leren, ondersteunen de docenten interactie tijdens onze opleidingen.
Voor deze cursus selecteren wij de beste docenten. Zij zijn zeer ervaren op dit specifieke vakgebied en werken in gemengde duo’s. Hierdoor krijgt je de stof van verschillende kanten belicht. De docenten wisselen onderling regelmatig kennis uit over de jongste ontwikkelingen in de rechtspraktijk. Indien nodig, passen zij de cursusstof hier direct op aan. Zij volgen de actualiteit dus op de voet, zodat je altijd met de laatste kennis ter zitting kunt verschijnen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

- ben je geheel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jurisprudentie en wet- en regelgeving;
- voldoe je aan de eisen zoals gesteld door de Raad voor Rechtsbijstand;
- kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
- 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.
Programma Actualiteitencursus vreemdelingenbewaring (locatie Amsterdam)
DatumBegintijdEindtijd
17-12-201910:0016:30
Inhoud
Om de actualiteit van de cursus te garanderen, stellen wij het definitieve programma kort voor de cursus vast. Hierdoor zijn we in staat de laatste ontwikkelingen op het gebied van jurisprudentie en wet- en regelgeving die relevant zijn voor het thema vreemdelingenbewaring te behandelen.

Werkwijze
Deze actualiteitencursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten bestaande uit advocaten, rechters en IND-juristen.

Materiaal
Diversen, o.a. het nieuwe boek (mei 2019) van Bram van Dokkum en John Bouwman over Vreemdelingenbewaring.
mr. Maykel Bouma
jurist bij het Ministerie van Justitie, Directie Migratiebeleid, Afd. Juridische en Algemene Zaken
Migratierecht
mr. Florimond Wassenaar
mr. Florimond Wassenaar
Advocaat bij Inigo advocaten te Rotterdam
Vreemdelingenrecht en nationaliteitsrecht

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00