Terug
-
Cursussen Ambtenaren- en onderwijsrecht

Ambtenaren- en onderwijsrecht

Resultaten filteren
Jouw zoekfilter:
Actualiteitencursus arbeidsrecht **A
vr 11 december
16 Cursisten beoordeling
€ 625,- (excl. btw)
Nog 29 plaatsen beschikbaar!
NOvA 5 J (PO)
eendaags
meer informatie
Verdiepingscursus Passend onderwijs**
do 27 mei
0 Cursisten beoordeling
€ 1.375,- (excl. btw)
Nog 15 plaatsen beschikbaar!
NOvA 15 J (PO)
meerdaags
meer informatie

Top 5 meest bekeken

Basiscursus mededingingsrecht
NOvA 3 J (PO)
€ 349,-
30-03-2020
Verdiepingscursus personenschade: afwikkeling schadeposten**
NOvA 5 J (PO) | 3 NIVRE
€ 549,-
08-04-2020
Basiscursus overheidsaansprakelijkheid
NOvA 5 J (PO)
€ 595,-
08-04-2020
Compactcursus Asiel *
NOvA 10 J
€ 795,-
16-04-2020
Cursus burenrecht: erfgrensgeschillen**a
NOvA 4 PO J
€ 500,-
22-04-2020

Cursussen en trainingen Ambtenarenrecht

Het ambtenarenrecht legt zich toe op het arbeidsrecht bij overheidsinstellingen en openbare en private onderwijsinstellingen. De rechtspositieregelingen bij deze instellingen wijken aanzienlijk af van het reguliere arbeidsrecht. Echter, per 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (WNRA) vermoedelijk in werking. De arbeidsverhoudingen en het ontslagrecht bij de overheid worden dan zo veel mogelijk gelijk getrokken met die van de marktsector.

Als jurist met de specialisatie ambtenarenrecht of jurist arbeidsrecht moet je goed op de hoogte zijn van de huidige wetten en regels. Maar tegelijkertijd wil je weten wat er per 2020 gaat veranderen en wat de consequenties van de WNRA zullen zijn.

OSR Juridische Opleidingen heeft een Basiscursus ambtenarenrecht. Daarnaast biedt OSR een verdiepingscursus en een actualiteitencursus, beide heel specifiek over ambtenarenrecht. Over arbeidsrechtelijke onderwerpen die het ambtenarenrecht raken, heeft OSR twee cursussen.

Leg de basis!

Bij OSR leer je optimaal door de combinatie van theorie en praktijk en de expertise van onze topdocenten. Ook is er veel ruimte voor interactie met je vakgenoten. Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert!

Basiscursussen ambtenarenrecht

In de Basiscursus ambtenarenrecht wordt ingezoomd op de huidige wet- en regelgeving rondom ambtenaren. Maar, gezien de recente ontwikkelingen wordt net zo veel tijd besteed aan kennis en begrip van de komende WNRA. En natuurlijk met het uitgangspunt dat de opgedane kennis praktisch en direct toepasbaar is: wat je vandaag leert, kun je morgen toepassen!

Verdiepingscursussen ambtenarenrecht

Ben je al enige tijd werkzaam als jurist op het gebied van het ambtenarenrecht, of als jurist bij overheidsinstellingen en openbare en private onderwijsinstellingen, en wil je je kennis actueel houden? Kies dan voor een verdiepingscursus. Hierin komen alle relevante onderdelen van jouw rechtsgebied verdiept en verduidelijkt aan bod. De docenten komen zelf uit de praktijk en kennen de klappen van de zweep. Diverse casussen en onderlinge discussie met medecursisten prikkelen je om anders dan wel verder te kijken dan je tot nu toe deed. Inspirerend en verrijkend.

Actualiteitencursussen Ambtenarenrecht

Als juridisch professional wil je op de hoogte blijven van de actuele thema’s en ontwikkelingen in het ambtenarenrecht. OSR heeft regelmatig verschillende actualiteitencursussen, zoals de verdiepingscursus ambtenarenontslag en disciplinaire maatregelen. Met een actualiteitencursus van OSR werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling als advocaat of (overheids-)jurist. Bekijk hieronder het aanbod voor het komende half jaar.

Aanverwante onderwerpen

Kijk ook naar de cursussen van aanverwante rechtsgebieden zoals: