Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten **
-

Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten **

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 J (PO)

informeer mij
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
5
Informatie Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten Wegens overweldigende belangstelling en een uitstekende waardering* afgelopen jaar, zet OSR ook dit najaar de cursus Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten op het programma.

Deze cursus gaat over het Amerikaanse strafrecht en invloeden daarvan op de Nederlandse praktijk, incl. de meest recente ontwikkelingen. Denk daarbij aan de uitspraken van de Supreme Court die handig zijn voor de Nederlandse praktijk en de ontwikkelingen in de VS en de invloed daarvan op Nederland. Voor een helder begrip zal ook deels het Amerikaanse strafrechtsysteem (pre trial motions, discovery fase, voir dire, guilt fase, penalty fase etc) besproken worden.

* Beoordeling oud-cursisten: 8.8
* Beoordeling Mr.: Het magazine voor juristen Mr. woonde in 2012 de cursus ‘Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten’ bij en beoordeelde de cursus met vijf bitterballen (hoogste waardering). Lees de volledige recensie op mr.online.



OSR steunt Stichting Rechtshulp Terdoodveroordeelden
Voor elke deelnemende cursist stort OSR € 250,- op de rekening van Stichting Rechtshulp Terdoodveroordeelden (www.terdoodveroordeelden.nl). De docenten zijn actief betrokken bij deze Stichting en werken daarom belangeloos aan deze cursus mee.

Tip: indien u zich gelijktijdig inschrijft voor een tweede strafrechtcursus dit najaar, kost de cursus ‘Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten’ u slechts € 250,- i.p.v. € 495,-! Dit bedrag komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Rechtshulp Terdoodveroordeelden.

Voorwaarde van deze actie: indien u zich gelijktijdig voor een tweede najaarscursus strafrecht hebt ingeschreven en u annuleert op een later moment deze tweede cursus, dan bent u voor de cursus ‘Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten’ het reguliere cursusbedrag van € 495,- verschuldigd.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.



Leerdoelen

Overige informatie

Wanneer in het recht gesproken wordt over Amerikaanse toestanden is dat meestal in negatieve zin. Tegelijkertijd is ook voor iedereen duidelijk dat allerlei ontwikkelingen uit de Verenigde Staten op enig moment overwaaien. Misschien is dat ook wel helemaal niet zo negatief. In deze cursus worden aspecten van de Amerikaanse (straf-)rechtspraktijk belicht die positief zijn en waarvan wellicht zelfs het een en ander te leren valt. Aan de hand van Bart Stapert, die al jarenlang als advocaat in Amerika werkt, en Derk Wiersum, ervaren strafadvocaat in Nederland, wordt op ontspannen en praktijkgerichte wijze inzicht gegeven in het Amerikaanse strafrecht en de manier waarop het een voorbeeld zou kunnen zijn.
Programma Amerikaanse lessen voor Nederlandse strafrechtadvocaten INTRODUCTIE IN HET AMERIKAANSE (STRAF-)RECHTSSYSTEEM
plea bargaining
Juryselectie etc

ANYTHING YOU SAY WILL BE USED AGAINST YOU
de broertjes Miranda en Salduz
hoe kan een advocaat een verhoor voor de client laten werken; wanneer zwijgen, etc.

WHAT WORKS?
lessen uit de jurybox
In Amerika wordt veel onderzoek gedaan naar de manier waarop jury’s tot beslissingen komen. Welke overwegingen spelen een rol? Welkey bewijspunten wegen zwaarder dan andere en waarom? Nederlands onderzoek geeft aan dat rechters en leken niet zo heel erg veel verschillen in hun besluitvorming.

GUILT & SENTENCING PHASE
de strafmaat zelfstandig beschouwd
Pilot Amsterdam
Zelf onderzoek doen naar mitigation
Mogelijkheden van mediation in strafzaken

CLOSING ARGUMENT
pleiten op zijn Amerikaans

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00