Terug
-
Cursussen en leergangen Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Resultaten filteren
Jouw zoekfilter:
Cursus praktische arbeidsmigratie
Vooraankondiging
€ 990,- (excl. btw)
Nog 13 plaatsen beschikbaar!
NOvA 10 PO (J)
meerdaags
meer informatie
Cursus flexibele arbeidsverhoudingen**
di 2 november
16,2 Cursisten beoordeling
€ 625,- (excl. btw)
Nog 20 plaatsen beschikbaar!
NOvA 5 J (PO)
eendaags
meer informatie
Basisopleiding arbeidsrecht*
wo 3 november
16 Cursisten beoordeling
€ 2.250,- (excl. btw)
Nog 15 plaatsen beschikbaar!
NOvA 20 J (PO)
meerdaags
meer informatie
Cursus De eerste drie ziektejaren*
do 4 november
16,8 Cursisten beoordeling
€ 1.250,- (excl. btw)
Nog 23 plaatsen beschikbaar!
NOvA 10 J (PO)
meerdaags
meer informatie
Actualiteitencursus Arbeidsongeschiktheidsrecht**A
wo 1 december
16 Cursisten beoordeling
€ 625,- (excl. btw)
Nog 26 plaatsen beschikbaar!
NOvA 5 J (PO)
eendaags
meer informatie
Actualiteitencursus arbeidsrecht **A
vr 10 december
14,8 Cursisten beoordeling
€ 625,- (excl. btw)
Nog 29 plaatsen beschikbaar!
NOvA 5 J (PO)
eendaags
meer informatie

Top 5 meest bekeken

Training Mediation en herstelrecht in Strafzaken
NOvA 4 J PO
€ 300,-
13-09-2021
Online patroonscursus voor ervaren patroons
7,5
NOvA 3 NJ (PO)
€ 350,-
29-09-2021
Verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen **
NOvA 5J (PO)
€ 625,-
14-10-2021
Cursus Handhaving en toezicht in het Sociaal Domein**
NOvA 3 J PO
€ 375,-
25-10-2021
Patroonscursus voor beginnende patroons
6,8
NOvA 6 NJ (PO)
€ 650,-
17-11-2021

Cursussen en trainingen Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is een zeer dynamisch vakgebied. Er gebeurt veel. Wet- en regelgeving wordt regelmatig aangepast aan economische en maatschappelijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld het ontslagrecht, wijzigingen in de afspraken rondom transitievergoeding en onlangs de AVG die van kracht is gegaan. Maar ook politieke besluiten zoals de verhoging van de AOW-leeftijd zorgen voor verschuivingen in het arbeidsrecht. Technologische vooruitgang maken nieuwe ondernemingsvormen mogelijk, zoals internetonderneming Uber, die mensen aan het werk heeft zonder formele verbintenissen. Dit soort ontwikkelingen zorgen ervoor dat je als arbeidsrechtjurist of HR-medewerker nooit stil kunt blijven zitten en altijd alert moet zijn op bij- en nascholing!

Lees hier het artikel 'Nieuwe AVG heeft invloed op arbeidsrecht'

Arbeidsrecht bij OSR

Bij OSR leer je optimaal door de combinatie van theorie en praktijk en de expertise van onze topdocenten. Ook is er veel ruimte voor interactie met je vakgenoten. Een leven lang leren, met elkaar en praktijkgericht zodat je morgen kunt toepassen wat je vandaag leert!

Leergang basis Arbeidsrecht

De Leergang basis arbeidsrecht van OSR is met recht een leergang; een solide basisopleiding voor diverse juristen: advocaten, bedrijfs- en overheidsjuristen, rechtsbijstandsjuristen, vakbondsjuristen, mediators en anderen. Het programma is gebaseerd op de toetstermen en leerdoelstellingen van het groot keuzevak arbeidsrecht uit de Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Daarnaast is het programma is volledig toegeschreven op de praktijk en de stof die je leert is breder toepasbaar dan alleen in de advocatuur. In deze leergang zitten juristen uit verschillende gremia bij elkaar. Dat doen we heel bewust, want zo leer je elkaars problematiek en visie beter kennen.
In vier modules worden de hoofdthema’s van het arbeidsrecht behandeld:

  • arbeidsverhouding en arbeidsovereenkomst;
  • ziekte en re-integratie;
  • opzegging, ontbinding en ontslag op staande voet;
  • ontslagrecht in de praktijk (in en buiten rechte).

Basiscursussen Arbeidsrecht

Naast de Leergang basis arbeidsrecht biedt OSR ook twee eendaagse basiscursussen aan. Deze basiscursussen zijn bedoeld voor professionals die behoefte hebben aan basiskennis van het arbeidsrecht, maar niet specialistisch op dit vakgebied werkzaam zijn. Zo hebben we de Basiscursus arbeidsrecht in de praktijk en de Basiscursus ontslag in de praktijk. Je gaat met vakgenoten concreet aan de slag met cases. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je wordt daarbij ondersteund door een topdocent die weet wat er speelt en met aanstekelijk enthousiasme doceert.

Verdiepings- en specialisatiecursussen Arbeidsrecht

Ben je al enige tijd werkzaam als specialist arbeidsrecht, en wil je je specialisme up-to-date houden? Kies dan voor een verdiepingscursus. Hierin komen relevante onderdelen van jouw rechtsgebied verdiept en verduidelijkt aan bod. De docenten komen zelf uit de praktijk en kennen de klappen van de zweep. Diverse casussen en onderlinge discussies met medecursisten prikkelen je om anders dan wel verder te kijken dan je tot nu toe deed. Inspirerend en verrijkend.

“Er was zoveel dat ik wilde onthouden: precies de details die ik kan toepassen om mijn cliënten beter te helpen.” Lees hier het interview met Arbeidsrechtspecialist Leonore 't Hout over de cursus 'De eerste drie jaar ziekte'.

Actualiteitencursussen Arbeidsrecht

Als juridisch professional wil je op de hoogte blijven van de actuele thema’s en ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Met een een- of tweedaagse cursus bij OSR ben je weer helemaal bij. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling als jurist. Bij OSR hebben we actualiteitencursussen op specifieke deelgebieden van het arbeidsrecht zoals het ontslagrecht. Maar ook een algemene verdiepingscursus waarin nieuwe actuele thema’s behandeld worden of bestaande thema’s met nieuwe actualiteiten uitgebreid.

Ook interessant: Privacy en HR-praktijk

De Algemene Verordening gegevensbescherming vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens en heeft veel implicaties voor de Human Resources afdelingen. Volg de korte cursus AVG en privacy voor de hr-praktijk als je precies wilt weten wat er door de AVG verandert en wat dit betekent voor het hr-werk binnen jouw organisatie.

Meer ICT-recht en privacyrecht vind je hier. 

Vaardigheden

Naast inhoudelijke cursussen op het gebied van arbeidsrecht, zijn er ook cursussen gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die je als jurist van pas komen. Deze cursussen volg je in een face-to-face-bijeenkomst van vier uur, met maximaal zestien medecursisten. De focus is zeer praktijkgericht, op basis van casuïstiek die vaak voorkomt.

Aanverwante onderwerpen

Kijk ook naar de cursussen van aanverwante rechtsgebieden zoals: