Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basiscursus blockchain en smart contracts in de juridische praktijk  *
-

Basiscursus blockchain en smart contracts in de juridische praktijk  *

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 6 PO / J

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Begrijpen van de techniek
  • Kennen van de toepassingen
  • Als starter zelf aan de slag kunnen
6
Informatie Basiscursus blockchain en smart contracts in de juridische praktijk  Blockchain en smart contracts: veranderende rol voor juristen
Op technologie vlak was er het afgelopen jaar veel nieuws over blockchain, cryptocurrency’s en smart contracts. Waar het tot voor kort nog gehypet werd, ontstaat nu wat meer realisme. Dit zorgt er voor dat men zich focust op de juiste toepassingen, maar ook inziet dat rollen en verantwoordelijkheden voor betrokkenen veranderen. En niet in de laatste plaats voor juridische professionals waaronder advocaten, notarissen en juristen uit het bedrijfsleven en de overheid!

"Wat kan ik ermee, en wat is mijn rol als jurist hierin?"
Maar wat is nu eigenlijk een blockchain en wat kan of moet je er als jurist mee? Om de laatste vraag te kunnen beantwoorden is het nodig dat je eerst kennis verkrijgt van de definities en het jargon rondom blockchain. Wat is het en hoe werkt het? Van daaruit wordt dan duidelijk hoe je blockchain kan gaan toepassen en dat deze toepassing veel meer is dan alleen cryptocurrency's zoals bitcoin. Voor de juridische praktijk is de belangrijkste toepassing de zogenaamde 'smart contracts'. Een smart contract is geen overeenkomst zoals in de juridische praktijk bekend, maar een uitvoeringsdocument waarin allerlei voorwaardelijkheden staan. Dus als partij A iets doet, dan gebeurt er bij partij B automatisch iets anders. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de uitvoering maar bijvoorbeeld ook op het bewijs. De blockchain regelt zelf de uitvoering en executie van gemaakte afspraken, maar hoe worden deze afspraken vastgelegd in een blockchain en welke rol en zeker ook kansen en mogelijkheden heb jij hierin als juridisch professional? Je leert en ontdekt het allemaal in deze interactieve cursus!

Cursusvorm
Deze cursus bestaat uit twee onderdelen. In de ochtend maak je op interactieve wijze kennis met alle definities en het jargon rondom blockchain en krijg je een helder beeld van:
a) welke toepassingen de blockchain kan bieden in de juridische praktijk;
b) welke rol de juridische professional ten aanzien van blockchain en de toepassing hiervan krijgt.

In de middag ga je onder leiding van onze topdocenten en samen met je mededeelnemers daadwerkelijk aan de slag met de toepassingen van blockchain en leer je de basis van het opstellen van smart contracts. Geen hoorcollege zoals bij andere aanbieders van opleidingen het geval is, maar echt in de vorm van een workshop!

Deze cursus vindt plaats bij OSR Juridische Opleidingen in Utrecht.

Docenten
- ir. Olivier Rikken (MBA) is medeoprichter van en director Blockchain & Smart Contracts bij Axveco. Olivier is key note speaker op de onderwerpen blockchain en smart contracts op diverse vooraanstaande congressen en symposia. Olivier is als kennispartner betrokken bij de Dutch Blockchain Coalition. Daarvoor was Olivier werkzaam in diverse sectoren zoals transport en logistiek en de laatste 7 jaar in de financiële sector.
- mr. Katja van Kranenburg is partner en advocaat bij CMS. Katja stuurt de Praktijkgroep Arbeidsrecht aan en is als hoofd van de Sectorgroep Technology, Media & Communications een van de voortrekkers van LegalTech-innovaties waaronder de CMS LegalTech Academy. Binnen CMS experimenteert Katja met supercomputer IBM Watson. De combinatie arbeidsrecht en LegalTech komt goed tot uiting in haar rol als trekker van de Human Capital Agenda van de Dutch Blockchain Coalition. Katja verzorgt lezingen en onderwijs op het gebied van blockchain en smart contracts.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- ken je de belangrijkste begrippen en jargon rondom blockchain en smart contracts;
- ken je de verschillende toepassingen van blockchain (focus op de toepassing binnen juridische praktijk)
- ken je de toepassingen van smart contracts;
- heb je de basis gelegd om smart contracts op te stellen.

Na afronding ontvang je
- 6 PO-punten NOVA voor advocaten (bedrijfsjuridische adviseurs die lid zijn van NEVEO-leden kunnen bij NEVEO 6 PE-punten aanvragen na het volgen van deze cursus)
- certificaat/bewijs van deelname

Deze interactieve cursus is ontwikkeld voor alle juridische professionals die niet alleen kennis en begrip willen rondom de thema's blockchain en smart contracts, maar deze kennis ook al willen leren toepassen. Dus interessant voor: advocaten, bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, rechtsbijstandjuristen en notarissen.

Wat cursisten zeggen over deze cursis:
''Ik vond het een hele educatieve en inspirerende opleiding. De trainers bespraken veel relevante casussen en lichtten nader toe met aansprekende voorbeelden. De opleiding heeft mij nader doen inzien dat er nog veel kennis bij te spijkeren valt op het gebied van de technologie, Het denken in oplossingen en de mogelijke impact de toepassing van smart contracts in hedendaagse bedrijfsprocessen.''
Programma Basiscursus blockchain en smart contracts in de juridische praktijk  In het ochtendprogramma neemt Olivier Rikken je op interactieve wijze mee in de wereld van de blockchain en de belangrijkste toepassingen hiervan voor de juridische praktijk.

In de middag sluit Katja van Kranenburg aan en ga je in deze workshop aan de slag met het tot stand brengen van een smart contract.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00