Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basiscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep
-

Basiscursus Effectief procederen bij vreemdelingenzaken in hoger beroep

Tijden

PO punten

NOvA NOvA 5 J

v.a. € 550,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Unieke kans om vragen te stellen aan twee inhoudelijke deskundigen.
Informatie Tijdens deze basiscursus effectief procederen bij vreemdelingenzaken worden de procedurele aspecten van procederen in hoger beroep in het vreemdelingenrecht besproken. Je krijgt achtergrondinformatie en overzicht van relevante wettelijke bepalingen, uitleg over de toepassing en betekenis van die bepalingen en praktische tips over het procederen bij de Afdeling.

Vooral het grievenstelsel en de uitspraken met een verkorte motivering komen uitgebreid aan bod. Hoe vermijd je bijvoorbeeld eventuele valkuilen? En hoe procedeer je ook in hoger beroep effectief? De docenten halen diverse voorbeelden aan van hoe het wel en niet moet.

Wil jij kennismaken met de bijzonderheden van het vreemdelingenrechtelijke hoger beroep bij de Afdeling? Of wil je meer weten over de verschillen met de beroepsfase bij de rechtbank en de afwijkingen van het reguliere bestuursprocesrecht? Sluit dan aan bij deze eendaagse cursus. Je krijgt de unieke kans om vragen te stellen aan twee inhoudelijke deskundigen over wat je kunt verwachten als je in hoger beroep gaat procederen bij de Afdeling.

Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus en levert je 5 PE-punten op.

Doelgroep
Deze cursus is relevant voor beginnende vreemdelingenadvocaten, procesvertegenwoordigers en juridisch adviseurs bij de rechtbanken. Daarnaast zijn ook rechtsbijstandsverleners die enige ervaring hebben met procederen in vreemdelingenzaken bij rechtbanken van harte welkom om aan te sluiten. Ook beginnende stafjuristen en juridisch medewerkers (van rechtbanken) met belangstelling voor het vreemdelingenrechtelijk hoger beroep kunnen waardevolle inzichten opdoen tijdens deze cursus.

Heb je al enige ervaring hebben met procederen in hoger beroep in vreemdelingenzaken bij de Afdeling bestuursrechtspraak? Dan adviseren we je om aan te sluiten bij de Verdiepingscursus effectief procederen bij vreemdelingenzaken.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
06-03-202010:0016:30
Onderwerpen die worden behandeld zijn o.a.:
• Formaliteiten (tijdigheid, griffierecht en procesbelang);
• Grievenstelsel (artikel 85 van de Vw 2000);
• Afdoening met verkorte motivering (artikel 91, tweede lid, van de Vw 2000);
• Afdoening met of zonder zitting;
• Dicta (waaronder terugwijzing van de zaak naar de rechtbank, proceskosten);
• Voorlopige voorziening in hoger beroep.

Cursusvorm
Het betreft een eendaagse klassikale cursus in Utrecht.

Onder begeleiding van de docenten word je uitgenodigd tot het stellen van vragen. Interactie en het uitwisselen van praktijkervaring onder de deelnemers en docenten zorgt ervoor dat het maximale uit de cursus wordt gehaald.

Je ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst een digitale reader met ondersteunend studiemateriaal. Het doornemen van de reader wordt aanbevolen. Vooraf door de cursisten ingediende praktijkvraagstukken kunnen deel uitmaken van de leerstof.

Benodigde voorkennis en ervaring
Elementaire kennis van het bestuurs(proces)recht en enige kennis van het vreemdelingenrecht worden verondersteld.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00