Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basiscursus effectief procederen in personenschadezaken *
-

Basiscursus effectief procederen in personenschadezaken *

Tijden

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 5 J (PO)

v.a. € 549,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Er wordt steeds meer geprocedeerd in personenschadezaken over verschillende onderwerpen in verschillende fasen van een zaak. Tijdens deze cursus bespreken we wanneer het de juiste tijd is in een zaak om te procederen en welke procedure dan het meest geschikt is. Daarnaast gaan we in op wat je met een procedure kunt bereiken en welke alternatieven er zijn voor een procedure.

Letselschadezaken kunnen lang duren. Een derde van alle zaken met een belang van meer dan € 10.000 wordt niet binnen twee jaar afgehandeld. Zowel door de benadeelde als door de aansprakelijke partij wordt tijdens deze zaken steeds meer geprocedeerd. Deze procedures kunnen over verschillende onderwerpen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheidsvraag, het causaal verband, de bevoorschotting en de hoogte van de schade.

Het kan ook voorkomen dat partijen er juist alles aan doen om een procedure te voorkomen. Dit gebeurt vaak vanuit de goede intentie, maar zorgt niet altijd voor het gewenste resultaat. Geschilpunten kunnen een goede afwikkeling van de zaak in de weg staan en kunnen ervoor zorgen dat de verhoudingen verharden. Een procedure kan dan alsnog nodig zijn.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor juridisch professionals in de personenschade, zoals letselschade advocaten, bedrijfsjuristen, belangenbehartigers, letselschade-experts en letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus die zelf procederen, laten procederen of waartegen wordt geprocedeerd.

Cursusvorm
De cursus bestaat uit een bijeenkomst. Tijdens de praktijkgerichte cursus behandelt docent Janneke van de Klashorst verschillende praktijkvragen die het uitgangspunt vormen voor discussie. Daarnaast wordt er tijdens de cursus (eigen) casuïstiek behandeld.

Docent
Janneke van de Klashorst is werkzaam op het aandachtsgebied aansprakelijkheids-, verzekerings- en schadevergoedingsrecht. Als advocaat heeft zij lange tijd de benadeelde partij bijgestaan. Zij heeft de postacademische specialisatieopleidingen op het gebied van personenschade en verzekeringsrecht gevolgd. Sinds september 2019 is Janneke werkzaam bij NN Advocaten, het in-house advocatenkantoor van Nationale Nederlanden en staat zij de verzekeraar en haar verzekerden bij. Janneke is naast haar werkzaamheden als advocaat rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Rotterdam en annotator voor het tijdschrift Jurisprudentie Aansprakelijkheid.

Wat leer je? Je kunt:
- beoordelen wanneer er en op welke wijze het beste kan worden geprocedeerd;
- uitleggen wat er met welke procedure kan worden bereikt;
- beredeneren wanneer je wel of niet (laat) procederen;
- beoordelen wat het alternatief is voor een procedure;
- in praktijksituaties de optimale keuze maken.

De volgende onderwerpen staan centraal in deze cursus/training:
- de verschillende soorten procedures;
- de verschillende fasen van een zaak, de daarbij behorende knelpunten en de daarvoor meest geschikte procedure;
- de alternatieven voor procederen;
- het maken van de optimale keuze maken in praktijksituaties.

Benodigde voorkennis en ervaring
Wij verwachten van de deelnemers dat zij ervaring hebben met het behandelen van personenschadezaken.

Na afronding ontvang je
- Een bewijs van deelname


Programma
DatumBegintijdEindtijd
07-12-202010:0016:30
Inhoud
Deze praktijkgerichte cursus heeft het volgende programma:

Programma
Deel 1: uitleg theorie ‘effectief procederen in personenschadezaken’
Deel 2: vervolg theorie en praktijkgerichte casuïstiek.

Materiaal
Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons digitaal studiemateriaal. Zodat je je kunt voorbereiden op de lesdag. De voorbereiding beslaat 2 studie-uren. Je krijgt op de dag zelf ook hand-outs.

Werkwijze
Je volgt deze cursus in een face-to-face-bijeenkomst met maximaal 20 medecursisten. Zo is de interactie tussen jou, je medecursisten en de docent gegarandeerd. Naast de uitleg over effectief procederen aan de hand van cases, praktijkvoorbeelden, staan je eigen praktijkvragen centraal en vormen het uitgangspunt voor de discussie.

Afronding
Na afloop van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00