Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basiscursus juridische problematiek in samengestelde gezinnen *
-

Basiscursus juridische problematiek in samengestelde gezinnen *

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 3J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
3
Informatie Basiscursus juridische problematiek in samengestelde gezinnen
Als juridisch professional heb je soms te maken met specifieke problemen rond samengestelde gezinnen. Naast het berekenen van kinderalimentatie wil je op de hoogte zijn van de juridische en andere thema’s die spelen in samengestelde gezinnen. Denk hierbij aan het opstellen van een ouderschapsplan of testament, maar ook het bepalen wie er mee gaat naar ouderavonden op school. Met deze cursus ben je in één middag helemaal up-to-date.

In de familierechtpraktijk komen samengestelde gezinnen steeds vaker voor. Kinderen hebben steeds vaker meer dan twee ouders en/of krijgen te maken met stiefbroers, -zussen, halfbroers of halfzussen. Een samengesteld gezin kent praktische knelpunten en aandachtspunten. Dit vraagt om tips voor juridische professionals die in hun praktijk te maken krijgen met cliënten met samengestelde gezinnen.

Tijdens deze nieuwe cursus zal ingegaan worden op de inrichting van een samengesteld gezin, na overlijden, na een scheiding, etc. Maar ook hoe een samengesteld gezin werkt. De positie van de verschillende gezinsleden en andere betrokkenen zoals grootouders en school en de gevolgen hiervan in het juridisch spectrum.
Deze cursus is bedoeld voor advocaten en andere juridisch professionals die te maken hebben met samengestelde gezinnen en naast de juridische kennis ook op het intermenselijke vlak handvatten aangereikt willen krijgen.

Cursusvorm
Deze cursus bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur.

Docenten
Onze docente Pauline Schonewille-van Diest komt uit de juridische praktijk en weet uitstekend wat er speelt op het gebied van familierecht. Na haar juridische opleiding tot kandidaat-notaris heeft zij zich ontwikkeld tot family mediator, gespecialiseerd in echtscheidingen met jonge kinderen en in samengestelde gezinnen. Haar kennis en ervaring als mediator deelt zij ook regelmatig met professionals door het geven van cursussen en workshops over o.a. de dynamiek van samengestelde gezinnen en de juridische aspecten van stiefouderschap. Daarnaast werkt zij regelmatig als auteur aan publicaties over deze onderwerpen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

- weet je hoe een samengesteld gezin eruit ziet en hoe het kan ontstaan;
- heb je meer inzicht in de werking van een samengesteld gezin;
- ben je op de hoogte van de juridische aandachtspunten en tips bij samengestelde gezinnen zoals testamenten;
- ben je je bewust van de praktische knelpunten en aandachtspunten bij samengestelde gezinnen;
- kun je deze kennis toepassen in je eigen praktijk, waardoor je cliënten met samengestelde gezinnen van een zo goed mogelijk advies kun voorzien.

Na afronding ontvang je:
- 3 PO-punten (NOvA) en 3 MfN PE-punten. Deze cursus is door de NOvA en MfN erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00