Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basiscursus Personenschade en sociale zekerheid
-

Basiscursus Personenschade en sociale zekerheid

v.a. € 375,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Nascholing Leergang Personenschade middelzwaar letsel
Informatie De basiscursus over de sociale zekerheidswetten in middelzware personenschadezaken
In deze basiscursus krijg je de theorie uitgelegd van de belangrijkste sociale zekerheidswetten die van toepassing zijn bij de behandeling van middelzware personenschadezaken. Daarbij moet je denken aan de volgende wetten:
De Ziektewet (ZW), de Toeslagenwet (TW), aanvullingen cao, Wet Uitbreiding Loondoor-Betalingsverplichting bij Ziekte (Wulbz), de Wet Verbetering Poortwachter (Wvp), de Werkloosheidswet (WW), de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Kennis van deze wetten geeft de mogelijkheid de regie in je zaak te verbeteren en kun je de scenario’s beter vaststellen en daarnaar handelen.

Onderwerpen:
Tijdens de cursus krijg je uitleg over de onderstaande wetten en krijg je de diepgang die nodig is voor de behandeling van je middelzware personenschadezaken.
De Ziektewet (ZW), de Toeslagenwet (TW), aanvullingen CAO, Wet Uitbreiding Loondoor-Betalingsverplichting bij Ziekte (Wulbz), de Wet Verbetering Poortwachter (Wvp), de Werkloosheidswet (WW), de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA).

Cursusvorm
Deze basiscursus bestaat uit een bijeenkomst van een dagdeel.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docent
Vera Laumen is vanaf 2001 werkzaam in het segment letselschade als reken-kundige. Vanaf 2010 is Vera mede-eigenaar van Laumen Expertise en sinds 2012 van Laumen Opleidingen. Bij diverse opleidingen treedt zij op als docent en inmiddels heeft zij ook eigen cursussen ontwikkeld en opgezet. Zij is docent LSA specialisatieopleiding (Grotius Academie), de specialisatieopleiding 'Bijstand aan EGZ-slachtoffers' (Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen), bij NIBE-SVV/NCOI Zwaar Letsel. Ook is zij co-auteur van het Handboek Personenschade (deel 2 -sectie 3080) sinds 2014. Vera is gecertificeerd Arbeidsdeskundige® (NVVA), en LRGD-Geregistreerd Gerechtelijk Deskundige®.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus, kun je:

- op hoofdlijnen uitleggen wat elke sociale zekerheidswet inhoudt;
- uitleggen wanneer er recht is op bepaalde sociale zekerheidswetten en welke verplichtingen er uit deze wetten voortvloeien;
- uitleggen hoe de ontwikkeling van de uitkeringen verloopt;
- benoemen welke uitkeringen betrokkene in een zaak ontvangt en zie je welke aandachtspunten/vervolgstappen er nodig zijn voor de behandeling van de zaak;
- de uitkeringsbeschikking interpreteren: Hoe ziet deze beschikking er uit, wat staat er nu echt en wat kun je doen?
- het geleerde over de sociale zekerheidswetten toepassen in praktijksituaties gericht op middelzware personenschadezaken.

Na afronding ontvang je:
- een certificaat.

Doelgroep:
Schadebehandelaren die middelzware personenschades behandelen:
• Letselschade advocaten
• Belangenbehartigers
• Letselschade-experts en -schadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertise-bureaus

Deze cursus is uitermate geschikt voor deelnemers die de Leergang Personenschade Middelzwaar Letsel hebben doorlopen en voor de behandeling van de zaken nog aanvullende diepgang willen krijgen op het gebied van sociale zekerheidswetten. Deze cursus sluit volledig aan op de kennis en –praktijkervaring die nodig is voor de behandeling van middel tot zware personenschadezaken.
Voor schadebehandelaren die de Leergang Personenschade middelzwaar letsel niet hebben gevolgd, maar wel al minimaal 2 jaar ervaring in de behandeling van middelzware zaken, is deze cursus ook geschikt om te volgen.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
20-04-202109:3013:15
Programma:

- 09.30 – 11.00 uur: uitleg theorie sociale zekerheidswetten
- 11.00 – 11.15 uur: pauze
- 11.15 – 13.15 uur: vervolg theorie en praktijkgerichte casuïstiek

Werkvorm
Deze cursus geeft theorie met interactie, behandeld casuïstiek en praktijkvoorbeelden en praktijkvragen.

Voorkennis/voorbereiding: de docent verwacht dat je de theorie over de te behandelen sociale zekerheidswetten uit de Kleine gids hebt doorgenomen
Je ontvangt bij de cursus een presentatie en casuistiek..

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Basiscursus bruto netto traject in de personenschade*
€ 375,-
03-11-2021
Basiscursus bruto netto traject in de personenschade*
€ 375,-
17-03-2022