Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basiscursus Verkeersschaderegeling
-

Basiscursus Verkeersschaderegeling

v.a. € 1.049,- (excl. btw)

  • praktijkgericht, inbreng eigen dossiers, toetsing
Informatie Basiscursus Verkeersschaderegeling Een auto-ongeluk, een aanrijding met een fietser, een voetganger, of met een loslopend dier? Hoe regel je deze schades? Als schadebehandelaar ben je het eerste aanspreekpunt voor de betrokkenen bij een verkeersschade en ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van deze schades op een verantwoorde wijze. Je beoordeelt en behandelt deze verkeersschades, bewaakt de voortgang van de schadebehandeling en draagt zorg voor een goede en complete dossiervorming. Zo weet je precies welke vragen je moet stellen en hoe je het schadedossier compleet krijgt.

Na afloop van de cursus:

- beheers je de basis om verkeersschades optimaal te kunnen behandelen;
- ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actualiteiten in het verkeersschaderecht en de schaderegeling.

Na afronding ontvang je:
- een certificaat.


Doelgroep
Beginnende schadebehandelaars / juridisch medewerkers schadebehandeling bij (rechtsbijstands)verzekeraars (HBO) / belangenbehartigers, volmacht kantoren, expertisebureau’s, beursmakelaars / assurantiemakelaars, assurantietussenpersonen, service-providers en schaderegelingsbedrijven
.
Programma Basiscursus Verkeersschaderegeling
DatumBegintijdEindtijd
31-01-202010:0016:30
14-02-202012:1516:30
Cursusvorm
Deze basiscursus bestaat uit 1,5 lesdag en een kennistoets. De eerste lesdag (ochtend en middag) behandelt de docent op praktisch en toepasbare wijze de meest voorkomende onderdelen van de verkeersschaderegeling. Daarna volgt een kennistoets. Aansluitend volgt daarna de tweede lesdag waarin de praktijk van de behandeling van eigen casuïstiek- dossiers centraal staat.

Docenten
Deze cursus wordt gegeven door mevrouw Anita Hol-Bubeck. Zij is sinds juni 2001 werkzaam als assurantiedocent en auteur. Daarvoor werkte zij als schadebehandelaar bij verschillende assurantiekantoren en was zij parttime opleider. Anita ontwikkelt en verzorgt (maatwerk) opleidingen en daarnaast schrijft zij artikelen voor vakbladen en in opdracht van bedrijven.

Na afronding ontvang je:
- een certificaat.


Inhoud
Dag 1: Aansprakelijkheid en schadebehandeling bij verkeersongevallen

Behandeling praktijksituaties
- kop-staart botsingen
- kettingbotsingen
- art. 54 RVV + disculperende stilstand
- de waarde van een getuigenverklaring (inzittende/partner ed.)
- veel voorkomende aanrijdingen (op kruisingen, rotondes, in- en uitritten e.d.)
- linksaf-rechtsaf slaand verkeer door en vraagteken rijden
- de aansprakelijkheid van de wegbeheerder

Werkwijze: uitleg en behandeling casussen

Dag 2: Toetsing en behandeling van zaken uit de eigen praktijk

In de ochtend van deze lesdag staat in onze digitale leeromgeving een toets gereed. Deze toets moet u gemaakt hebben voor aanvang van de bijeenkomst, zodat de docent weet of je nog voldoende kennis bezit van de vorige lesdag. Dit is belangrijk voor de casussen die in deze lesdag worden besproken. Je kunt deze toets vanaf een eigen locatie op digitale wijze maken. De inhoud van de toets beslaat het volledige cursusmateriaal, dat wil zeggen, het voorbereidingsmateriaal en de leerstof uit de eerste lesdag.

Aansluitend:
- Korte bespreking van de vragen uit de toets.
- Bespreking van eigen praktijksituaties: wat is de aanpak van de zaak, welk behandelplan staat u voor ogen en welk actieplan heb je.

Werkwijze:
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk en gaat in op de lastige verkeersituaties en dilemma's in de verkeersschaderegeling. Er is aandacht voor de aansprakelijkheidsfase, de fase van schadeafwikkeling, de bewijsmiddelen en de waarde van de getuigenverklaringen. Dit alles aan de hand van praktische en toepassingsrgerichte cases. We verwachten ook dat je eigen cases meebrengt naar de lesdag. Zo ga je samen met vakgenoten concreet aan de slag. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze docente die juist de praktijk goed kent.

Materiaal:
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal ter voorbereiding via onze digitale leeromgeving: de inhoud van dit voorbereidingsmateriaal bestaat uit een overzicht van de belangrijkste begrippen rondom de thema’s:

- Aansprakelijkheidsrecht
- Schadevergoedingsrecht
- Verkeersrecht en bewijsrecht
- Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM)
- Bedrijfsregelingen (schuldloze derderegeling, overeenkomst vereenvoudigde schaderegeling)

Kennis van deze begrippen is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan deze Basiscursus verkeersschaderegeling.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00