Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basiscursus Verkeersschaderegeling
-

Basiscursus Verkeersschaderegeling

v.a. € 1.125,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • praktijkgericht, inbreng eigen dossiers, toetsing
Informatie Basiscursus Verkeersschaderegeling Tijdens deze basiscursus leer je hoe je op een verantwoorde en optimale wijze verkeersschades kunt behandelen met de betrokken partijen. Een auto-ongeluk, een aanrijding met een fietser of een voetganger, een loslopend dier? Een ongeval zit in een klein hoekje. Hoe behandel je deze schades als betrokkenen deze schade bij je melden?

Een ongeval brengt schade en ook kosten met zich mee voor de betrokken partijen. Daarnaast hebben slachtoffers soms ook emotionele verwerking nodig na een ongeval. Als schadebehandelaar ben je het eerste aanspreekpunt voor de betrokkenen bij een verkeersschade. Je beoordeelt en behandelt de verkeersschades, bewaakt de voortgang van de schadebehandeling en draagt zorg voor een goede en complete dossiervorming. Zo weet je precies welke vragen je moet stellen en hoe je het schadedossier compleet krijgt, om uiteindelijke de schade op verantwoorde wijze te regelen.

Doelgroep
Beginnende schadebehandelaars, juridisch medewerkers schadebehandeling bij (rechtsbijstands)verzekeraars (HBO), belangenbehartigers, volmacht kantoren, expertisebureaus, beursmakelaars, assurantiemakelaars, assurantietussenpersonen, serviceproviders en schaderegelingsbedrijven.

Cursusvorm
Deze basiscursus bestaat uit anderhalve lesdag en een tussentijdse kennistoets. De eerste lesdag behandelt de docent op praktisch en toepasbare wijze de meest voorkomende onderdelen van de verkeersschaderegeling. Afsluitend aan de eerste lesdag volgt een kennistoets. Tijdens de tweede lesdag staat de praktijk van de behandeling van eigen casuïstiekdossiers centraal. De docent gaat in op de lastige verkeersituaties en dilemma's in de verkeersschaderegeling. We verwachten dat je eigen cases meebrengt naar de lesdag. Zo ga je samen met vakgenoten concreet aan de slag. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze docente die juist de praktijk goed kent.

Docent
Deze cursus wordt gegeven door mevrouw Anita Hol-Bubeck. Zij is sinds juni 2001 werkzaam als assurantiedocent en auteur. Daarvoor werkte zij als schadebehandelaar bij verschillende assurantiekantoren en was zij parttime opleider. Anita ontwikkelt en verzorgt (maatwerk) opleidingen en daarnaast schrijft zij artikelen voor vakbladen en in opdracht van bedrijven.

Wat leer je?
Na afloop van de cursus:
- kun je in een verkeersschade de juiste regels toepassen;
- ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actualiteiten in het verkeersschaderecht en de schaderegeling.

Benodigde voorkennis en ervaring
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal ter voorbereiding via onze digitale leeromgeving. De inhoud van dit voorbereidingsmateriaal bestaat uit een overzicht van de belangrijkste begrippen rondom de thema’s:

- Aansprakelijkheidsrecht;
- Schadevergoedingsrecht;
- Verkeersrecht en bewijsrecht;
- Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM);
- Bedrijfsregelingen (schuldloze derde regeling, overeenkomst vereenvoudigde schaderegeling).

Kennis van deze begrippen is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan de Basiscursus verkeersschaderegeling.

Na afronding ontvang je
- een certificaat.
Programma Basiscursus Verkeersschaderegeling
DatumBegintijdEindtijd
02-06-202010:0016:30
16-06-202012:1516:30
De volgende onderwerpen staan centraal in de cursus:
Dag 1: Aansprakelijkheid en schadebehandeling bij verkeersongevallen

Behandeling praktijksituaties:
- kop-staart botsingen
- kettingbotsingen
- art. 54 RVV + disculperende stilstand
- de waarde van een getuigenverklaring (inzittende/partner ed.)
- veel voorkomende aanrijdingen (op kruisingen, rotondes, in- en uitritten e.d.)
- linksaf-rechtsaf slaand verkeer door en vraagteken rijden
- de aansprakelijkheid van de wegbeheerder

Werkwijze: uitleg en behandeling casussen

Dag 2: Toetsing en behandeling van zaken uit de eigen praktijk

Op de ochtend van deze lesdag staat in onze digitale leeromgeving een toets gereed. Deze toets moet je gemaakt hebben voor aanvang van de bijeenkomst, zo kun je jezelf toetsen en kan de de docent optimaal inspelen inhoudelijke onderwerpen die nog aandacht nodig hebben. Dit is vooral belangrijk voor de casussen die in deze lesdag worden besproken. Je kunt deze digitale toets vanaf een eigen locatie maken. De inhoud beslaat het volledige cursusmateriaal, dat wil zeggen, het voorbereidingsmateriaal en de leerstof uit de eerste lesdag.

Aansluitend:
- Korte bespreking van de vragen uit de toets.
- Bespreking van eigen praktijksituaties: wat is de aanpak van de zaak, welk behandelplan staat je voor ogen en welk actieplan heb je.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00