Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basisopleiding aansprakelijkheidsrecht *
-

Basisopleiding aansprakelijkheidsrecht *

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 12 J (PO)

informeer mij
  • Deze cursus biedt een stevige basis voor juristen in het aansprakelijkheidsrecht
12
12
Informatie Basisopleiding aansprakelijkheidsrecht Basis aansprakelijkheidsrecht: algemene leerstukken en praktische vertaalslag
Als advocaat op het gebied van personenschade en aansprakelijkheid wil je op de hoogte zijn van algemene leerstukken en de vertaling naar de praktijk van het aansprakelijkheidsrecht. Met deze opleiding ben je in twee dagen helemaal up-to-date. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling.

Deze tweedaagse cursus behandelt de belangrijkste leerstukken over de vestiging van aansprakelijkheden en de aard en omvang van de schade. Uiteraard gebaseerd op de actuele stand van de jurisprudentie en literatuur. Door bespreking van korte casus krijg je vat op de materie, waardoor je na deze cursus beschikt over parate kennis om snel een deskundige analyse te kunnen maken.

Cursusvorm
Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van elk een dag.

Docenten
Deze tweedaagse cursus wordt verzorgd door:

Mr. Arlette Schijns. Arlette is advocaat bij Beer Advocaten gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht en letselschade. Daarnaast is Arlette lid van diverse branche- en beroepsorganisaties (LSA, VASR, NVvP, NJV), is zij bestuurslid van en docent voor de Grotius-academie, redacteur voor diverse vaktijdschriften, lid van de Kwaliteitscommissie Vereniging Letselschade Advocaten, mede-auteur van het Handboek Personenschade en onderzoeker aan de Vrije Universiteit. Arlette verzorgt diverse cursussen voor OSR.

Mr. Janneke Kruijswijk Jansen. Janneke is advocaat bij Kennedy Van der Laan en procedeert en adviseert op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, in het bijzonder letselschade. Janneke geeft regelmatig cursussen over het aansprakelijkheidsrecht.

Mr. Steven Polak. Steven is werkzaam geweest voor diverse verzekeraars. Sinds 1997 als advocaat. Naast het verzekeringsrecht zijn het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht zijn specialismen. Steven is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten, de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht. Daarnaast is hij bestuurslid van de Vereniging voor de Verzekeringswetenschap, redactielid van het PIV-bulletin en doceert hij voor OSR Juridische Opleidingen.

Mr. dr. Brechtje Paijmans. Brechtje is advocaat aansprakelijkheidsrecht bij en eigenaar van advocatenkantoor Doelen Advocatuur. Brechtje promoveerde op het thema ‘aansprakelijkheid van scholen ten opzichte van leerlingen’. Verder is Brechtje lid van de LSA, redactielid van diverse vaktijdschriften en docent aan de Universiteit van Utrecht en voor OSR (Basiscursus aansprakelijkheidsrecht en Leergang onderwijsrecht).

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

- ben je op de hoogte van actuele kennis en jurisprudentie in het aansprakelijkheidsrecht;
- heb je parate kennis om snel een deskundige analyse te kunnen maken.
- kun je de opgedane kennis toepassen in je eigen praktijk.

Voor wie?
Deze cursus biedt een stevige basis voor advocaten die deskundigheid willen verwerven in afwachting van scholing door de Grotius Academie en voor die advocaten die een praktijk op het gebied van personenschade ambiëren.

Na afronding ontvang je:
- 12 NOvA PO-punten of 12 MfN-punten. Deze cursus is door de NOvA en MfN erkend als PE-cursus;
- een certificaat/bewijs van deelname.

De cursusprijs is inclusief:
- lunches, koffie, thee en water
- cursusmateriaal (beschikbaar gesteld via onze digitale leeromgeving Canvas)
- certificaat/bewijs van deelname
Programma Basisopleiding aansprakelijkheidsrecht Inhoud
In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

Dag 1 (Arlette Schijns/Janneke Kruijswijk):
- Onrechtmatige daad
- Causaal verband
- Relativiteit
- Schade
- Verkeersaansprakelijkheid
- Werkgeversaansprakelijkheid
- Aansprakelijkheid voor ondergeschikten en niet-ondergeschikten
- Aansprakelijkheid voor opstallen

Dag 2 (Steven Polak/Brechtje Paijmans):
- Uitgangspunten schadevergoeding
- Wijze van begroten
- Immateriële schade
- Shockschade
- Verjaring
- Actualiteiten en ontwikkelingen
- Variaties op het thema causaal verband: verlies van een kans, proportionele aansprakelijkheid, alternatieve causaliteit, omkeringsregel, medeschuld en meervoudige causaliteit
- Eigen schuld en schadebeperkingsplicht, voordeelstoerekening, buitengerechtelijke kosten en wettelijke rente

Werkwijze
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. We bespreken korte casus waardoor je vat krijgt op de materie. Zo beschik je na deze cursus over parate kennis om snel een deskundige analyse te kunnen maken. Tijdens de bijeenkomsten bieden we ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal. Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld via onze digitale leeromgeving Canvas.


Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00