Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Basisursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren/Wnra * a
-

Basisursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren/Wnra * a

Tijden

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 3 PO J

v.a. € 625,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Praktisch en interactief onderwijs
  • Kennis opdoen in een middag
3
Informatie Basisursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren/Wnra Vanaf 1 januari 2020 is de normalisering een feit, we gaan van het ambtenarenrecht naar het arbeidsrecht. In onderstaande video vertelt Marije Schneider, docent van deze cursus, welke gevolgen deze nieuwe wetgeving met zich meebrengt.Met de invoer van de Wnra is vanaf nu het ‘normale’ arbeidsrecht (Burgerlijk Wetboek) van toepassing voor ambtenaren in plaats van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Een van de gevolgen is dat er bij ambtenarenontslag dus niet meer geprocedeerd bij de bestuursrechter, maar bij de kantonrechter via een verzoekschriftprocedure.

Dat vraagt andere kennis en inzichten bij het voeren van gerechtelijke procedures binnen overheidsorganisatie. In deze cursus word je volledig wegwijs gemaakt rondom het ontslagprocesrecht. Met interactieve casusposities wordt het procederen in ambtenarenontslagzaken bij de kantonrechter en het gerechtshof behandeld.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor elke jurist of HR-professional werkzaam in of voor de publieke sector, die nog geen kennis heeft van het voeren van civiele ontslagprocedures in eerste aanleg en in hoger beroep.

Zoek je basiskennis van het civiele arbeidsrecht en de nieuwe rechtspositie van ambtenaren? Volg dan onze cursus rechtspositie ambtenaren vanaf 2020 (Wnra).

Cursusvorm
Deze middagcursus (13.30 u – 16.30) vindt plaats in Utrecht. Kennisoverdracht wordt afgewisseld met een interactieve behandeling van praktijkcasuïstiek. Voorafgaand aan de cursus is er gelegenheid om te lunchen.

Docenten
Marije Schneider is werkzaam als advocaat ambtenaren- en arbeidsrecht bij Pels Rijcken waar zij deel uitmaakte van het Expertiseteam Wnra. Marije is met ingang van 2019 werkzaam als zelfstandig juridisch adviseur ambtenaren- en arbeidsrecht. Daarnaast is zij werkzaam als docent arbeids- en ambtenarenrecht aan de Universiteit van Leiden en behandelt zij in hoger beroep kwesties rondom sociale zekerheid als rechter-plaatsvervanger bij de Centrale Raad van Beroep. Het programma van deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Marije Schneider.

Wat leer je
Na afloop van de cursus:
- Begrijp je hoe ontslagprocedures van ambtenaren bij de kantonrechter en gerechtshof werken.
- Kun je beide procesgangen in gang zetten en voeren.

Na afronding ontvang je:
- 3 J PO-punten voor advocaten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PO-cursus;
- een certificaat.
Programma Basisursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren/Wnra
DatumBegintijdEindtijd
30-06-202013:1516:30
Programma
In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Verzoekschriftprocedure
- ‘Verband houdende vorderingen’
- Vervaltermijnen
- Sancties: herstel, vernietiging en billijke vergoeding
- Bewijsrecht
- Procederen in hoger beroep

Elk onderwerp wordt geïllustreerd aan de hand van een interactieve praktijkcasus. Hierdoor leer je aan de hand van kennisdeling van en met elkaar.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Leergang ontslagrecht verdiept**a
NOvA 10 PO J
€ 1250,-
11-09-2020
Verdiepingscursus ontslagrecht **a
NOvA 15 PO J
€ 1875,-
11-09-2020