Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Behandeling van letselschadezaken
nu inschrijven
-

Behandeling van letselschadezaken

Datum

Locatie

Utrecht

Tijden

8,8 Cursisten beoordeling
8,8 Cursisten beoordeling

Prijs: € 749,- (excl. btw)

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Behandeling van letselschadezaken Samenvatting
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn werkgebied meer moet weten over de personenschaderegeling. Denk aan de juridisch secretaresse, ondersteuners in de letselschadepraktijk, maar ook aan een arbeidsdeskundige, herstelcoach, ergotherapeut of rekenaar die meer inzicht wil hebben in letselschaderegeling.

Je dient bijvoorbeeld als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je moet beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.
Na deze cursus kun je (nog meer) een team vormen met de letselschade advocaat voor wie je werkt, omdat je hem / haar veel werk uit handen kunt nemen.

Werk je bij een (zorg-) verzekeraar dan kun je na afloop van de cursus deskundiger en zelfstandiger je werk doen.

Werk je als arbeidsdeskundige, herstelcoach of bijvoorbeeld ergotherapeut in de letselschaderegeling, dan kom je in aanraking met de facetten van de letselschaderegeling, Door deze cursus kun je de vraagstukken die er spelen in de letselschaderegeling beter plaatsen.

Tijdens de cursus komen veel van de vragen die slachtoffers van letselschade stellen ter sprake. Deze hooggewaardeerde cursus geeft je daarbij recente juridische achtergrondinformatie en toelichting over wat dit betekent voor de praktijk. De cursus wordt gegeven door een enthousiaste en betrokken advocaat uit de letselschadepraktijk, die een praktische vertaling kan maken van inhoud naar de praktijk.

Type
Cursus bestaande uit twee face to face bijeenkomsten.

Leerresultaten
Na deze cursus weet je inhoudelijk meer van letselschade. Hierdoor kun je in meer gevallen antwoord geven op vragen over de letselschadezaak. De cursus draagt bij tot een beter begrip van de discussies tussen de aansprakelijke partij en het slachtoffer. Hierdoor ben je in staat beter en tijdig in te spelen op de situatie.

Overig
De cursus is geschikt voor de juridisch secretaresse, medewerker letselschade, juridisch medewerker (zorg-) verzekeraar, (personen-) schadebehandelaar, medewerker verhaalszaken, medisch secretaresse, arbeidsdeskundigen, herstelcoaches, ergotherapeuten, rekenkundigen.
Programma Behandeling van letselschadezaken
DatumBegintijdEindtijd
22-05-201910:0016:30
29-05-201910:0016:30
Inhoud
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. Besproken worden de volgende thema’s:

Aansprakelijkheidsrecht
a. Algemene inleiding aansprakelijkheidsrecht;
b. Verkeersaansprakelijkheidsrecht;
c. Arbeidsongevallen;
d. Medische aansprakelijkheid

Algemene inleiding verplichtingen tot schadevergoeding, in het bijzonder:
a. Causaal verband;
b. Eigen schuld;
c. Materiële schade en immateriële schade;
d. Overlijdensschade

Algemene inleiding over de inhoudelijke behandeling van een letselschadezaak, in het bijzonder:
a. De intake;
b. Recente ontwikkelingen;
i. De Gedragscode Behandeling Letselschade
ii. Stichting Keurmerk Letselschade
c. De aansprakelijkstelling;
d. Het vaststellen van de schade;
e. Pre-existentie en predispositie;
f. De afwikkeling: de vaststellingsovereenkomst, wel of geen voorbehoud
(verjaringsperikelen)?, minderjarigen;
g. Fiscale aspecten
h. Verjaring

Processuele aspecten:
a. Het voorlopig getuigenverhoor/deskundigenbericht;
b. De dagvaardingsprocedure;
c. Hoger beroep;
d. Cassatie

Werkwijze
De docent neemt de hiervoor genoemde onderwerpen met je door en maakt daarbij continue de verbinding met je praktijk. Tijdens deze cursus komen veel van de vragen die slachtoffers van letselschade stellen ter sprake. Mogelijk kun je een of meer van deze vragen al wel beantwoorden. Deze cursus geeft je daarbij recente juridische achtergrondinformatie en toelichting over wat dit betekent voor de praktijk. Uiteraard wissel je (praktijk)ervaringen uit met medecursisten.

Meest gestelde vragen door slachtoffers van letselschade
1. Waarom duurt het allemaal zo lang? Waarom moet ik alles bewijzen?
2. Wat houdt artikel 185 WVW in?
3. Ik heb een ongeval gehad op het werk, maar het was mijn eigen schuld. Kan ik desondanks mijn schade vergoed krijgen?
4. Waarom moet de wederpartij zoveel medische informatie over mij hebben? Waarom moet er een medische expertise plaatsvinden? Waarom wordt er tussen de medisch adviseurs zo gediscussieerd over wie die expertise moet verrichten?
5. Ik had voor het ongeval nooit last van mijn rug en nu beroept de verzekeraar zich op pre-existentie. Wat is dat en waarom is dat van belang? Ik wil geen informatie geven over mijn medische voorgeschiedenis. Waarom eist de verzekeraar dat van mij ?
6. Waarom werkt de advocaat niet op "no cure no pay"- basis? Waarom hoef ik de advocaatkosten niet (volledig) te betalen?
7. Hoe is het bedrag aan smartengeld vastgesteld en waar is dat bedrag op gebaseerd? Is het bedrag belastingvrij? Heeft de uitbetaling gevolgen voor mijn bijstandsuitkering?
8. Mijn familie heeft ook schade geleden door mijn letsel, hebben zij recht op smartengeld ?
9. Mijn huisarts vertelt mij dat je nooit finaal moet afwikkelen. In de vaststellingsovereenkomst staat echter dat sprake is van finale afwikkeling, doe ik hier wel goed aan?
10. Waarom moet de kantonrechter nog toestemming geven voor de vaststellingsovereenkomst aangaande de afwikkeling van de letselschade van mijn minderjarige kind en wat is een BEM-rekening?

Afronding
Na afloop van deze cursus ontvang je certificaat.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.
mr. Corinne Jeekel
advocaat bij Ace Letselschade Advocaten te Zwolle
Letselschade

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00