De verplichte basisopleiding voor advocaten die op toevoegbasis slachtofferzaken willen doen!

Compacte Basisopleiding Letsel- en slachtofferzaken in het strafproces *

7,2 Cursisten beoordeling
Ook gegeven op:
Doelgroepen:
Advocaat, Advocaat-stagiaire
Ook interessant voor:
Jurist overig, Rechtsbijstandjurist
Aantal punten:
NOvA 20 (18 J en 2 NJ) PO
Prijs: € 1.680,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
  • Voldoet aan de opleidingseisen van de Raad voor Rechtsbijstand.
Wil je deze leergang met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
20
Omschrijving

Omschrijving

Als advocaat slachtofferzaken doen op toevoegbasis?
Wil je als advocaat op toevoegbasis slachtoffers wilt bijstaan in het strafproces? Dan heeft de Raad voor Rechtsbijstand heeft een basisopleiding letsel- en slachtofferzaken van 20 punten verplicht gesteld. Deze basisopleiding van OSR is erkend door de Raad; volg deze opleiding en je voldoet aan deze eis van de Raad.

In deze opleiding van vier dagen komen op praktische wijze alle aspecten aan bod die je moet weten om een slachtoffer effectief te kunnen bijstaan. De docenten, allen experts op dit gebied, zijn ervaren letselschade- en strafrechtadvocaten, een rechter, juristen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven en Slachtofferhulp Nederland.

Cursusvorm
Deze basisopleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van elk een dag.

Docenten
Onze docenten zijn ervaren letselschade- en strafrechtadvocaten, een rechter, en juristen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven en Slachtofferhulp Nederland. Vanuit hun uitvoeringspraktijk zijn zij uitstekend op de hoogte van letsel- en slachtofferzaken. Ze hanteren actuele casus en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

- ken je de basis van letsel- en slachtofferzaken in het strafproces;
- voldoe je aan het opleidingsvereiste van de Raad voor Rechtsbijstand om op toevoegbasis slachtofferzaken te behandelen.

Na afronding ontvang je:
- 20 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een diploma.

Eisen voor bijstand slachtoffers mensenhandel
Let op: rechtsbijstandverleners die werkzaamheden verrichten voor een cliënt die het slachtoffer is van mensenhandel, hoeven vanaf 1 juli 2015 niet als specialist slachtofferzaken ingeschreven te staan als zij:

- ingeschreven staan voor asiel- of vreemdelingenrecht, én
- een verdiepingscursus mensenhandel (5 punten) hebben gevolgd, waarin verblijfsrechtelijke aspecten en de positie van het slachtoffer aan bod komen, aangevuld met een tweejaarlijkse actualiteitencursus mensenhandel.

Programma

Programma

Inhoud
In vier dagen bespreken de docenten dit najaar alle strafrechtelijke, civielrechtelijke en psychologische onderwerpen die je nodig hebt voor de specialisatie slachtofferzaken.

Werkwijze
Deze opleiding sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen relevante ontwikkelingen en actuele thema’s en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlena Carretero de Jong.