Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Cursus Inleiding in de AVG voor Praktizijns-Sociëteit
-

Cursus Inleiding in de AVG voor Praktizijns-Sociëteit

Tijden

PO punten

NOvA 3 J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Speciaal voor leden van de Praktizijnssocieteit Amsterdam
Informatie Cursus Inleiding in de AVG voor Praktizijns-Sociëteit Als advocaat leg je dagelijks de geschillen van cliënten langs de lat van de wet- en regelgeving. Niks nieuws tot zover. Maar hanteer je deze lat ook voor de door jou verrichte werkzaamheden en voor het voeren van jouw praktijk? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het naleven van de AVG en de Wwft. Hoe ver rijkt jouw kennis op die gebieden? En weet je eigenlijk wel waar je precies aan moet voldoen?
In samenwerking met de Praktizijns-Sociëteit organiseert OSR juridische opleidingen de cursus Inleiding in de AVG met aandacht voor de regels waar je als advocaat mee te maken hebt. In drie uur word je helemaal bijgepraat over de privacy wetgeving die voor jou van belang is.
Dit aanbod geldt speciaal voor leden van de Praktizijnssociëteit en kunnen we met een fikse korting aanbieden. Ben je nog geen lid? Dan betaal je de reguliere prijs á € 375,- voor deze cursus en krijg je er een jaar lidmaatschap op de Praktizijnssociëteit gratis bij.

De locatie is de Rechtbank Amsterdam, de thuisbasis van de Praktizijnsbibliotheek.

Helemaal op de hoogte van de belangrijkste onderdelen van de nieuwe privacyregels
Er is heel veel veranderd in de privacyregelgeving. In mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) volledig van kracht geworden. Het niet voldoen aan de verordening kan leiden tot boetes van 20 miljoen euro of maximaal 4 % van de totale omzet. Vrijwel alle overheden en bedrijven die op grote schaal gevoelige informatie gebruiken, moeten inzicht hebben in de informatiestromen, procedures aanpassen, medewerkers trainen en mogelijk een Data Protection Officer (DPO) aanstellen. De International Association of Privacy Professionals berekende onlangs dat er tenminste 28.000 Data Protection Officers nodig zijn om aan de eisen van de Verordening te voldoen.

In deze inleiding bespreken we alle belangrijke onderdelen van de nieuwe privacyregels. En krijg je een goed beeld van de AVG. Belangrijke vragen die we behandelen: Hoe begin je? Hoe zorg je dat je kantoor aan de eisen van de Verordening voldoet? Wie betrek je daarbij? Welke stappen doorloop je en hoe houd je iedereen aan boord? Zijn er sjablonen of ervaringen van andere organisaties die bruikbaar zijn? Welke risico’s loopt jouw organisatie en wat is nu werkelijk de kans op handhaving? Wat moet er nu eigenlijk precies gebeuren en wie moet dat doen?

Cursusvorm
Deze introductiecursus bestaat uit een bijeenkomst van een middag.

Docenten
Onze topdocenten uit de juridische praktijk weten uitstekend wat er speelt in de nieuwe privacyregelgeving. Ze hanteren actuele casus en doceren met aanstekelijk enthousiasme. Ook bieden ze voldoende ruimte voor interactie. Zo leer je optimaal tijdens onze cursussen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

- ken je alle belangrijke onderdelen van de nieuwe privacyregels;
- heb je een goed beeld van de AVG.
Programma Cursus Inleiding in de AVG voor Praktizijns-Sociëteit
DatumBegintijdEindtijd
20-01-202016:0019:00
Inhoud
Er gaat heel veel veranderen in de privacyregelgeving. Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) volledig van kracht. Vrijwel alle (semi-) publieke organisaties en bedrijven die op grote schaal gevoelige informatie gebruiken moeten inzicht hebben in de informatiestromen, procedures aanpassen, medewerkers trainen en mogelijk een Data Protection Officer (DPO) aanstellen.

In deze cursus behandelen we onder meer:

- Hoe begin je?
- Hoe zorg je dat je organisatie aan de eisen van de Verordening voldoet?
- Wie betrek je daarbij?
- Welke stappen doorloop je en hoe kun je iedereen aan boord houden?
- Zijn er sjablonen of ervaringen van andere organisaties die bruikbaar zijn?
- Welke risico’s loopt jouw organisatie en wat is nu werkelijk de kans op handhaving?
- Het boetebeleid.
- Wat moet er nu eigenlijk precies gebeuren en wie moet dat doen?

In deze middag zullen alle belangrijke onderdelen van de nieuwe privacyregels besproken worden en krijgt u een goed beeld van de AVG. Deze module gaat vooral over bewustwording en begrijpen wat de belangrijkste termen en begrippen zijn. Voor de niet-juristen geven we aan hoe de regelgeving in elkaar zit en welke plaats de verordening juridisch gezien heeft binnen het recht. Voor mensen zonder achtergrond in ICT bespreken we enkele kernbegrippen en bekijken we hoe met de AVG omgegaan moet worden op een systeemniveau. Privacy is een fascinerend gebied dat raakt aan het samenspel tussen mensen, processen en technieken. Deze opleiding is niet alleen juridisch ingestoken maar vooral bedrijfsmatig en praktisch. Aan het einde van deze module weet je wat de AVG is en wat deze van de organisatie vraagt.

Werkwijze
Deze introductiecursus sluit volledig aan op de praktijk. Je gaat samen met vakgenoten concreet aan de slag met casus. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal
OSR stelt het cursusmateriaal ter beschikking.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Training Data Protection Impact Assessment (DPIA)**a
€ 0,-
vooraankondiging