Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Cursus privacy voor arbeidsrecht- en HR-professionals/AVG
-

Cursus privacy voor arbeidsrecht- en HR-professionals/AVG

Tijden

PO punten

NOvA 6 PO J

v.a. € 625,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Relevante kennis AVG en privacywetgeving voor de werkvloer
  • Opzet cursus: blended learning
  • Interactieve klassikale bijeenkomst
0
Informatie Cursus privacy voor arbeidsrecht- en HR-professionals/AVG Adviseren over privacy aspecten binnen arbeidsverhoudingen?
De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft medio 2018 het thema privacy weer in de schijnwerpers gezet. Ook voor arbeidsverhoudingen en de werkvloer heeft dit grote gevolgen. Inmiddels zijn de eerste boetes al door De Autoriteit Persoonsgegevens uitgedeeld en is de eerste jurisprudentie een feit.

De kans dat je als arbeidsrechtjurist of HRM-professional te maken krijgt met privacy-gerelateerde kwesties wordt steeds aannemelijker. Zaak dus om hierover voldoende kennis te hebben. Je hoeft hiervoor geen specialist op het gebied van het privacyrecht te zijn of te worden. Wel is het aan te raden dat je als professional op het gebied van arbeidsrecht of HRM in staat bent om voor jezelf uit te maken in welke privacyrechtelijke kwesties je zelf kunt adviseren of (voor rechtsbijstandverleners) procederen en hoe je dat dan aanpakt.

Dat laatste leer je in deze cursus. De privacy-gerelateerde onderwerpen die in deze cursus aan bod komen hangen samen met de 3 fasen van het dienstverband: instroom (in dienst treden), doorstroom (in dienst zijn) en uitstroom (uit dienst gaan).

Je krijgt inzicht in de do’s & dont’s ten aanzien van sollicitanten en hoe werknemers te informeren over persoonsgegevens die worden verwerkt voor uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Denk ook aan het opzetten en onderhouden van het personeelsdossier. Welke gevolgen heeft de AVG bij het monitoren van werknemers bij (dis)functioneren en welke regels gelden in conflictsituaties? Ook privacy in geval van ziekte en verzuim komt aan de orde. Naast het doorlopen van deze verschillende fasen, krijg je handvatten hoe ervoor te zorgen dat de HRM-organisatie voldoet aan de eisen van de AVG.

Cursusvorm
Deze cursus is ontwikkeld als blended learning en bestaat uit een deel online zelfstudie gevolgd door een interactieve klassikale bijeenkomst van 5 contacturen.
In het onderdeel zelfstudie leer je de systematiek en de opzet van de AVG en test je jouw voorkennis.
In de interactieve klassikale bijeenkomst ga je aan de slag met privacy gerelateerde onderwerpen uit de arbeidsrechtpraktijk en de werkvloer. Kennisdeling wordt afgewisseld met de behandeling van korte praktijkcasuïstiek.

Over Karolina Dorenbos
Deze cursus wordt verzorgd door Karolina Dorenbos. Karolina is advocaat bij/eigenaar van Human Scale Law, een niche kantoor dat ondernemers en ondernemingsraden, werkgevers en werknemers over alle aspecten van het Nederlandse en Europese arbeidsrecht, medezeggenschap en aanverwante privacywetgeving adviseert. Voorheen was Karolina werkzaam bij ABN AMRO, Baker McKenzie en was zij advocaat-partner bij L&A Advocaten.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- Kun je op hoofdlijnen de AVG en het privacyrecht uiteenzetten;
- Kun je een inschatting maken welke vragen of kwesties je zelf kunt behandelen en welke je moet doorverwijzen naar een (privacy-)specialist.
- Kun je adviseren over elementaire privacykwesties en -vragen die spelen in de arbeidspraktijk;

Na afronding van de tweedaagse cursus ontvang je:
- 6 NOvA PO-punten (1 punt voor zelfstudie en 5 punten voor de klassikale bijeenkomst). Deze cursus is door de NOvA erkend als PO-cursus;
- Certificaat.

Doelgroep
Deze cursus is ontwikkeld voor arbeidsrecht advocaten en -juristen (rechtsbijstand/rechtshulp) en voor hr- en p&o-professionals. Deze cursus is ook geschikt voor FG's, DPO's en leidinggevenden.
Programma Cursus privacy voor arbeidsrecht- en HR-professionals/AVG
DatumBegintijdEindtijd
18-06-202009:3016:45
Programma
Aan de hand van de drie fasen van het dienstverband (instroom-doorstroom-uitstroom) worden privacygevoelige aspecten doorlopen en wordt de impact hierop van de AVG duidelijk.

a) Zelfstudie:
- Inleiding en systematiek AVG
- Zelfkennistest

b) Klassikale bijeenkomst:
I. AVG: belangrijkste beginselen, wijzigingen en verplichtingen

II. Privacy en de cyclus arbeidsrelatie (instroom-doorstroom-uitstroom)
Instroom:
- Pre-employment
- In dienst

Doorstroom:
- Performance
- Ziekte | Verzuim
- Wangedrag

Uitsroom:
- Uit dienst | overlijden | pensioen
- Na uitdiensttreding

III.Privacy framework: HRM-maatregelen & beleidWerkwijze
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. De basiskennis rondom AVG en privacy bestudeer je zelf. De docent behandelt in de klassikale bijeenkomst de stof op interactieve wijze. Kennisoverdracht wordt afgewisseld met de behandeling van korte praktijkcasus en actuele ontwikkelingen. Daarnaast is er in de klassikale bijeenkomst ruimschoots gelegenheid voor het stellen van eigen praktijkvragen.


Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons digitaal het voorbereidende studiemateriaal. Na bestudering maak je de kennistest om te beoordelen of je de basis van het privacyrecht en de AVG voldoende beheerst. Verder ontvang je nog overig cursusmateriaal bestaande uit een hand-out van de PowerPointpresentatie.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00