Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Cursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren vanaf 2020 (Wnra) * a
-

Cursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren vanaf 2020 (Wnra) * a

Tijden

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 5 PO J

informeer mij
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
5
Informatie Cursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren vanaf 2020 (Wnra) Marije Schneider over de normalisering
Vanaf 1 januari 2020 is de normalisering een feit, we gaan over van het ambtenarenrecht naar het arbeidsrecht. In onderstaande video vertelt Marije Schneider, docent van deze cursus, welke gevolgen deze nieuwe wetgeving met zich meebrengt.Procederen over de rechtspositie van ambtenaren in 2020?
In plaats van bezwaar bij de eigen werkgever en beroep bij de bestuursrechter, ga je voor geschillen over de rechtspositie van ambtenaren vanaf naar de kantonrechter. En hoger beroep vindt plaats bij het Gerechtshof.

Dat vraagt andere kennis en inzichten voor eenider die zich bezighoudt met het voeren van gerechtelijke procedures op het vlak van de rechtspositie van ambtenaren. In deze cursus word je volledig wegwijs gemaakt. Na afloop weet je hoe je civiele procedures opstart en hoe de procesgang in eerste aanleg en in hoger beroep verloopt.

Dit programma van deze cursus is in samenwerking met Marije Schneider ontwikkeld. En om het nuttige met het aangename te verenigen wordt deze cursus in de vorm van een lunchsessie verzorgd.

Over Marije Schneider
Na haar rechtenstudie is Marije als advocaat ambtenaren- en arbeidsrecht bij Pels Rijcken aan de slag gegaan. Binnen Pels Rijcken maakte zij deel uit van het Expertiseteam Wnra. Marije is met ingang van 2019 werkzaam als zelfstandig juridisch adviseur ambtenaren- en arbeidsrecht. Daarnaast is zij werkzaam als docent arbeids- en ambtenarenrecht aan de Universiteit van Leiden en als rechter-plaatsvervanger bij de Centrale Raad van Beroep.
Programma Cursus procederen in ontslagzaken van ambtenaren vanaf 2020 (Wnra)
DatumBegintijdEindtijd
24-12-202010:0016:30
Programma

Het programma van deze cursus is nog onder constructie en wordt ze zijner tijd bekend gemaakt.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00