Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Cursus Tuchtrecht
-

Cursus Tuchtrecht

Tijden

- -

PO punten

NOvA 4 J PO

v.a. € 625,- (excl. btw)

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
4
Informatie Cursus Tuchtrecht Alles dat je als advocaat over het tuchtrecht moet weten

Het aantal tuchtzaken neemt sterk toe, net als de impact ervan die tuchtrechtzaken op de beklaagden hebben. Niet op zijn minst omdat tuchtuitspraken tegenwoordig openbaar zijn en de maatregelen de laatste jaren aanzienlijk zwaarder zijn.

Kortgezegd wordt het tuchtrecht gezien als een instrument om bij te dragen aan de kwaliteit van de advocatuur. Als advocaat moet je de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen want het advocatuurlijke tuchtrecht is erg in ontwikkeling: naast een toenemende aandacht voor de tuchtrechtelijke jurisprudentie lijkt er sprake te zijn van een verharding en verzakelijking van de maatschappij, stellen cliënten steeds vaker andere eisen, is er vaak een flinke commerciële druk en zijn er soms minder mogelijkheden om voldoende tijd te investeren in een specifieke zaak. Hierdoor kan de advocaat aanlopen tegen de grenzen van de zorg voor de toevertrouwde belangen van de cliënt en het handelen zoals een behoorlijk advocaat betaamt. De kernwaarde integriteit neemt in aandacht en dus ook belang toe: de kans wordt steeds groter dat je als advocaat vroeg of laat te maken krijgt met de tuchtrechter. Het tuchtrecht is bovendien een ontzettend complex rechtsgebied dat op het snijvlak van strafrecht, civielrecht en bestuursrecht ligt.


Na afloop van deze cursus:
• Kun je uitleggen hoe de advocatentuchtrechtprocedure verloopt;
• Kun je de heikele tuchtrechtelijke punten in het werk van advocaten herkennen;
• Kun je beoordelen welke mogelijkheden er zijn om een tuchtklachtzaak op te lossen;
• Kun je toelichten wat de actuele ontwikkelingen in het tuchtrecht betekenen voor jouw eigen praktijk.
Advocaten
Programma Cursus Tuchtrecht
DatumBegintijdEindtijd
06-12-2019
In deze cursus ga je onder leiding van twee topdocenten uit de tuchtrechtpraktijk aan de slag met de theorie (hoe werkt het, de procedure en de mogelijkheden) en de allerlaatste actualiteiten (o.a. jurisprudentie) en wat dit alles voor jouw eigen praktijk betekent.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00