Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) **
-

Cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) **

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 PO J

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Systematiek, actuele stand van zaken en praktijkcasusistiek in 1 cursus
  • Topdocenten
  • Binnen 1 dag helemaal bij op de Wab
5
5
Informatie Cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) Ruben Houweling over de Wet Arbeidsmarkt in Balans
De Wet Arbeidsmarkt in Balans is niet zomaar een kleine wetswijziging. In onderstaande video vertelt hoogleraar Ruben Houweling, een van de docenten van deze cursus, een aantal voorbeelden van wat er bij deze wetswijziging komt kijken.De Wet arbeidsmarkt in balans komt er aan!
Ruim drie jaar na de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) heeft het kabinet een nieuwe wet aangenomen die de arbeidsmarkt (nog) beter moet gaan reguleren: de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB).

De WAB moet het in dienst nemen en houden van werknemers op basis van een vast dienstverband aantrekkelijker maken. Een breed scala aan maatregelen op het gebied van onder meer het ontslagrecht, de ketenregeling, oproepovereenkomsten en payrolling wordt voorgesteld.

Op 28 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het voorstel voor de WAB aangenomen. Op sommige terreinen is het daarom van belang dat je al in 2019 anticipeert op de nieuwe wetgeving, omdat het noodzakelijk is om zeer goed op de hoogte te zijn en te blijven van de stand van zaken van de WAB. Je dient niet alleen de implicaties van de WAB te kennen en te begrijpen, maar vooral ook in staat zijn de WAB daadwerkelijk in de praktijk toe te kunnen passen.

Waarom deze cursus?
Dat alles maakt dat OSR deze cursus samen met Prof. mr. dr. Ruben Houweling (Erasmus University Rotterdam) en mr. dr. Pascal Kruit (Boontje Advocaten) heeft ontwikkeld. Na afloop van deze cursus ken je de systematiek van de WAB, kun je aan de hand van casuïstiek elk afzonderlijk thema uit de WAB naar de praktijk vertalen. Je bent daardoor in staat te analyseren wat het verschil is tussen de uitwerking van de de Wab en de huidige WWZ.

Na afronding ontvang je:
- 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PO-cursus;
- een certificaat.

Wat cursisten zeggen over deze cursus:
“Praktisch ingestoken cursus en daardoor zeer bruikbaar in de dagelijkse praktijk. Goed tempo en vooral ook leuk samenspel tussen enthousiaste docenten die de aandacht goed weten vast te houden."
''Heel erg goed! trainer was heel enthousiast, duidelijk, inhoudelijk juridisch sterk, echt super! Zeker een aanrader.''
''Ruimte voor inhoudelijke discussie, strategische zetten en vakinhoudelijke verdieping. Klasse!''
''Professionele training die je binnen een dag op de hoogte brengt van alle ins en outs van de nieuwe regelgeving. Trainers vulden elkaar goed aan.''
Programma Cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) Programma
In deze cursus behandelen Ruben Houweling en Pascal Kruit de tien meest relevante deelonderwerpen van de WAB. Per deelonderwerp wordt de systematiek uitgelegd. Vervolgens wordt elk deelonderwerp met een casus geïllustreerd waardoor de implicaties en het verschil met de huidige situatie (WWZ) duidelijk wordt aangetoond.

De 10 deelonderwerpen die aan bod komen zijn:

1. Cumulatiegrond (artikel 7:669 lid 3 sub i BW)
2. Cumulatievergoeding vs. billijke vergoeding
3. Opbouw transitievergoeding
4. Compensatie transitievergoeding door UWV
5. Proeftijd
6. Concurrentiebeding
7. Ketenregeling
8. Payrolling
9. Regeling omtrent oproepkrachten
10. Veranderingen in de WW-premie

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- Begrijp je de deelonderwerpen uit de WAB individueel en in combinatie met elkaar;
- Begrijp je de implicaties van de WAB voor het arbeidsrecht in het algemeen envoor jouw dagelijkse praktijk in het bijzonder;
- Ben je in staat om de opgedane kennisvan de WAB aan de hand van analyse toe te passen in jouw praktijk.

Voor wie is deze cursus?
Deze cursus is bedoeld voor eenieder die dagelijks bezig is met het arbeidsrecht en/of werkzaam is in de arbeidsrechtpraktijk. Basiskennis van het arbeidsrecht is vereist. Deelnemers aan deze cursus zijn werkzaam als: advocaat, rechtsbijstandjurist, arbeidsrechtjurist, HR-manager binnen bedrijfsleven of binnen overheid, rechter of gerechtssecretaris, vakbondsjurist of sociaal raadslid.

Studiemateriaal
Je ontvangt voor deze cursus:

- Bundel 'Wet arbeidsmarkt in balans' (Actuele wettekst titel 7.10 BW, gedelegeerde regelgeving en Wet arbeidsmarkt in balans 2020 door Houweling/Keulaerds, Boomjuridisch)
- Hand-out van de presentaties van docenten Ruben Houweling en Pascal Kruit
- Casusposities (1 casus per deelonderwerp)

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Basisopleiding arbeidsrecht*
8,3
NOvA 20 J (PO)
€ 2250,-
18-05-2021
Basisopleiding arbeidsrecht*
8,3
NOvA 20 J (PO)
€ 2250,-
03-11-2021