Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
E-learning Actualiteiten Awb voor de SV-praktijk **
-

E-learning Actualiteiten Awb voor de SV-praktijk **

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie E-learning Actualiteiten Awb voor de SV-praktijk In de e-learning actualiteiten Awb voor de SV-praktijk gaat Bernard de Leest in op alle actuele onderwerpen rondom de Algemene wet bestuursrecht die van belang zijn voor de SV-praktijk. Onder andere beslistermijnen in de coronatijd, het vertrouwensbeginsel, exceptieve toetsing en de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer worden besproken. Ook wordt interessante recente jurisprudentie behandeld.

Doelgroep
De e-learning is bestemd voor advocaten, vakbondsjuristen, rechtsbijstandsjuristen en juristen van vergelijkbare organisaties en uitvoeringsinstellingen.

Cursusvorm
Deze e-learning duurt ongeveer 3 uur en verloopt via Canvas, ons digitale leersmanagementsysteem. Je kunt de cursus in je eigen tijd volgen.

Docenten
Lees hier meer over Bernard de Leest.

Wat leer je?
Na afloop van deze e-learning actualiteiten Awb voor de SV-praktijk ben je helemaal op de hoogte van de nieuwste inzichten en kun je dit in de praktijk toepassen.

Na afronding ontvang je
Deze e-learning is door de NOvA en het MfN erkend als PE-cursus. Na afloop van de bijeenkomst ontvang je:
- 3 NOvA of 3 MfN PE-punten.
- een certificaat.

Onze online cursussen voldoen aan de eisen van de NOvA. Dit houdt in dat iedere cursus wordt afgesloten met een toets, waarvoor een voldoende behaald moet worden.

Overige informatie
De e-learning is opgedeeld in 5 video’s met bijbehorende vragen. Om deze e-learning te kunnen volgen heb je een device (tablet, laptop, desktop) nodig waarop je het college kunt volgen.

Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagementsysteem dat OSR al enkele jaren toepast als online leerplatform. Hier kun je meer lezen over onze online cursussen en Canvas.
Programma E-learning Actualiteiten Awb voor de SV-praktijk
DatumBegintijdEindtijd
30-12-202009:0014:00
Programma

De e-learning is opgedeeld in 5 video’s met bijbehorende vragen:
Deel 1: algemene punten rondom corona aangestipt en de tijdelijke wet COVID-19.
Deel 2: wetsvoorstel met betrekking tot de integrale geschilbeslechting in Wmo-zaken en de invoering van de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (per 1 januari 2021).
Deel 3: vervolg actualiteiten Awb, o.a. stappenplan vertrouwensbeginsel en recente jurisprudentie rondom het vertrouwensbeginsel.
Deel 4: vervolg actualiteiten Awb, o.a. de rol van nieuwe feiten en omstandigheden bij herziening, recente rechtspraak rondom de herziening en evidente onredelijkheid en jurisprudentie rondom het o.a. evenredigheidsbeginsel en opschorting beslistermijn besproken.
Deel 5: vervolg actualiteiten Awb, o.a. termijnen tussen uitnodiging hoorzittingen, het alsnog deelnemen aan een geding, kennisneming van stukken en van de zitting en proceskosten.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00