Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
E-learning: Mededinging *
-

E-learning: Mededinging *

Niveau

Basisniveau

PO punten

NOvA 3 J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
3
Informatie E-learning: Mededinging Het mededingingsrecht is voor ondernemingen een niet meer weg te denken rechtsgebied. De mededingingswet stelt immers grenzen aan het gedrag van ondernemingen, alleen of in afstemming met anderen, bijvoorbeeld distributieovereenkomsten. Voor gedrag in strijd met de mededingingswet kan een boete worden opgelegd, maar ook kan daardoor een bepaling in een overeenkomst of zelfs de gehele overeenkomst nietig zijn. Basiskennis van dit rechtsgebied is dan ook een must voor advocaten die ondernemingen als client hebben.Deze juridische nascholing biedt een inleiding in het mededingingsrecht:

Blok A Uitgangspunten
Blok B Misbruik machtspositie
Blok C Concentraties
Blok D Handhaving

Het mededingingsrecht is een omvangrijk vakgebied, waarin verdieping op vele deelgebieden mogelijk is, zoals distributie-overeenkomsten, samenwerking tussen concurrenten, bestuursrechtelijke handhaving etc. Deze juridische nascholing biedt u een inleiding, waardoor u in staat bent mededingingsrechtelijke vraagstukken te onderkennen en eenvoudige vragen te beantwoorden. Mogelijk zullen in de toekomst bij JurisDidact aparte verdiepende juridische nascholingen worden ontwikkeld op deze deelgebieden.


Leerresultaten

Na afloop van deze juridische nascholing:
•kent u de hoofdregels uit de Mededingingswet;
•bent u in staat situaties te herkennen waarin de Mededingingswet van toepassing kan zijn en bent u in staat eenvoudige vragen te beantwoorden;
•weet u waar u nadere informatie kunt vinden over de toepassing van de Mededingingswet.


Overige informatie

Deze e-learning cursus wordt u aangeboden in samenwerking met JurisDidact. JurisDidact zal u zo spoedig mogelijk na inschrijving voorzien van login codes, cahier en factuur. Kijk voor meer informatie over JurisDidact op www.jurisdidact.nl.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00