Deze eLearning cursus wordt u aangeboden in samenwerking met JurisDidact

eLearning: Internetrecht voor de civiele praktijk *

< Terug naar resultaten

Deze eLearning cursus wordt u aangeboden in samenwerking met JurisDidact

Doelgroepen:
Advocaat, HBO-Jurist
Ook interessant voor:
Bedrijfsjurist, Jurist overig
Aantal punten:
NOvA 3 J (PO)
Prijs: € 185,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze e-cursus met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
3
Omschrijving

Omschrijving

Internet en elektronische communicatie zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Juist nu het gebruik van internettechnologie zo’n grote vlucht heeft genomen, wordt het voor advocaten van steeds groter belang om goed te weten hoe algemene rechtsregels in een internetcontext worden toegepast en welke bijzondere regels gelden voor het elektronisch handelsverkeer. Deze juridische nascholing belicht de volgende onderwerpen:

Blok A E-commerce
Blok B Aansprakelijkheid

In deel A behandelen de docenten de belangrijkste regels die gelden voor het online aanbieden van producten of diensten. Tevens gaan de docenten in deel A in op de wettelijke regels voor het rechtsgeldig aangaan van overeenkomsten via het internet en het gebruik van elektronische overeenkomsten en handtekeningen.

Deel B gaat in op aansprakelijkheid voor gedragingen op het internet en de juridische middelen om daartegen op te treden.

Leerresultaten

Na afloop van deze juridische nascholing:

• kunt u bepalen welke e-commerce-verplichtingen alleen voor consumenten gelden en welke ook in ‘business to business’-relaties;
• weet u aan welke informatieplichten een online aanbieder moet voldoen en wat de gevolgen zijn indien daar niet aan wordt voldaan;
• weet u wat ervoor nodig is om met louter elektronische middelen rechtsgeldig rechtshandelingen aan te gaan;
• kunt u bepalen in hoeverre een aanbieder van een hosting dienst, forum of web-portaal wordt beschermd tegen claims van derden;
• bent u bekend met het fenomeen ‘notice and takedown’ en de juridische relevantie daarvan voor aanbieders van internetdiensten en benadeelde partijen.


Overige informatie

Deze eLearning cursus wordt u aangeboden in samenwerking met JurisDidact. JurisDidact zal u zo spoedig mogelijk na inschrijving voorzien van login codes, cahier en factuur. Kijk voor meer informatie over JurisDidact op www.jurisdidact.nl.

Programma

Programma

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.