Terug
-
Opleidingen en cursussen Gezondheidsrecht

Gezondheidsrecht

Resultaten filteren
Jouw zoekfilter:
Piketcursus Psychiatrisch Patiëntenrecht*
di 7 september
16,6 Cursisten beoordeling
€ 2.250,- (excl. btw)
Nog 17 plaatsen beschikbaar!
NOvA 20
meerdaags
meer informatie

Top 5 meest bekeken

Training Mediation en herstelrecht in Strafzaken
NOvA 4 J PO
€ 300,-
13-09-2021
Online patroonscursus voor ervaren patroons
7,5
NOvA 3 NJ (PO)
€ 350,-
29-09-2021
Verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen **
NOvA 5J (PO)
€ 625,-
14-10-2021
Cursus Handhaving en toezicht in het Sociaal Domein**
NOvA 3 J PO
€ 375,-
25-10-2021
Patroonscursus voor beginnende patroons
6,8
NOvA 6 NJ (PO)
€ 650,-
17-11-2021

Gezondheidsrecht 

In het gezondheidsrecht wordt continu gestreefd naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg, het versterken van de rechtspositie van de patiënt en het verzekeren van voldoende zorg. Om dit te realiseren is een ingenieus stelsel van privaat- en publiekrechtelijke regels in het leven geroepen, naast de normen die beroepsgroepen en toezichthouders hebben opgesteld. Het is bekend dat al die regels niet altijd met elkaar in de pas lopen, en door (tucht)rechters soms ook verschillend worden uitgelegd. Nieuwe technologieën, veroudering, personeelstekorten en functiedifferentiatie in de zorg roepen nieuwe vragen op waar ook vanuit het recht op moet worden geanticipeerd. 

Cursusaanbod OSR 

Als juridisch opleider bieden wij juridisch professionals wat zij nodig hebben om hun werk goed te doen. OSR is al tientallen jaren dé opleider voor juridisch professionals zo ook binnen het gezondheidsrecht. Onze cursussen sluiten volledig aan bij de praktijk. Bovendien heb je veel contact met vakgenoten. Je leert van onze docenten én van je medecursisten. Dat inspireert en motiveert om het beste uit jezelf te halen.

Ons cursusaanbod is onder andere geschikt voor ziekenhuisjuristen, zorgtoezichthouders, juristen werkzaam voor gemeenten, ministeries, patiëntenorganisaties, geschillencommissies en tuchtcolleges, en advocaten die deze personen adviseren.

Benieuwd naar onze opleidingen gezondheidsrecht? 
Bekijk hierboven ons complete aanbod.