Terug
-
Opleidingen en cursussen Insolventierecht en Wsnp

Insolventierecht en Wsnp

Resultaten filteren
Jouw zoekfilter:
Basiscursus Insolventierecht*
ma 5 oktober
16 Cursisten beoordeling
€ 1.250,- (excl. btw)
Nog 3 plaatsen beschikbaar!
NOvA 10 PO J
meerdaags
meer informatie
Actualiteitencursus bewindvoering Wsnp **A
vr 6 november
17,4 Cursisten beoordeling
€ 500,- (excl. btw)
Nog 6 plaatsen beschikbaar!
NOvA 6 J (PO)
eendaags
meer informatie
Cursus Wsnp voor de praktijk van beschermingsbewindvoerders
di 17 november
17,2 Cursisten beoordeling
€ 500,- (excl. btw)
Nog 12 plaatsen beschikbaar!
eendaags
meer informatie
Online actualiteitencursus bewindvoering Wsnp A
vr 20 november
16 Cursisten beoordeling
€ 225,- (excl. btw)
Nog 25 plaatsen beschikbaar!
NOvA 3 PE Bureau Wsnp
eendaags
meer informatie
Online verdiepingstraining Vtlb**A
ma 23 november
0 Cursisten beoordeling
€ 300,- (excl. btw)
Nog 16 plaatsen beschikbaar!
eendaags
meer informatie
Leergang Wsnp
vr 29 januari
15,8 Cursisten beoordeling
€ 3.950,- (excl. btw)
Nog 22 plaatsen beschikbaar!
meerdaags
meer informatie

Top 5 meest bekeken

Online intervisie voor advocaten
NOvA 4 NJ (PO)
€ 350,-
26-10-2020
Online cursus Letselschade bij zelfstandigen**
NOvA 2 J (PO)
€ 295,-
27-10-2020
Training Bloggen voor advocaten en juristen
NOvA 6 NJ (PO)
€ 750,-
28-10-2020
Online cursus basisbeginselen procederen in sociale zaken*
€ 200,-
29-10-2020
Online Actualiteitencursus koop woningen **a
NOvA 2 J (PO)
€ 150,-
29-10-2020

Cursussen en trainingen Insolventierecht en Wsnp

De Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) neemt een belangrijke plaats in de schuldhulpverlening in. Wsnp-bewind is soms de enige manier waarop mensen met schulden een nieuwe schuldenvrije start kunnen maken. Dit maakt schuldsanering op grond van de Wsnp het laatste wettelijke redmiddel voor problematische schuldenaren die hun financiële leven met een schone lei willen beginnen.

Als je in je werk op enigerlei manier te maken hebt met schuldhulpverlening, is enige kennis van de Wsnp op zijn minst een belangrijk onderdeel van je professionele bagage. Afhankelijk van je functie kan het ook zonder meer noodzakelijk zijn om de Wsnp grondiger te kennen, wil je je cliënten goed kunnen begeleiden. Bijvoorbeeld om goed in te kunnen schatten wanneer een Wsnp-traject kansrijk is of wat de beste manier is om samen te weken met een Wsnp-bewindvoerder.
 
Als je direct op zoek bent naar Wsnp-kennis om je beroepsvaardigheden in de schuldhulpverlening te vergroten, hebben we daarvoor Wsnp-cursussen en trainingen ontwikkeld. Daarnaast bieden we je ook cursussen en trainingen die nuttige vaardigheden bieden voor de Wsnp-praktijk, omdat ze gericht zijn op sterk verwante onderwerpen. Allen geaccrediteerd door erkende brancheverenigingen zoals BPBI, BBW, Bureau WSNP en/of NOvA.

Wsnp-cursussen

Voor beschermingsbewindvoerders hebben we een Wsnp-cursus die specifiek op de praktijk van hun specialisme is gericht. In deze cursus leer je effectief samenwerken met Wsnp-bewindvoerders en je leert cliënten in een Wsnp-traject goed te begeleiden naar een schone lei. Daarnaast bieden we voor iedereen die met de Wsnp werkt regelmatig een actualiteitencursus over deze wet. Deze cursus Wsnp voor de praktijk van beschermingsbewindvoerders duurt een dag en je verdiept jezelf onder begeleiding van drie ervaren docenten in de laatste Wsnp-ontwikkelingen en -thema’s. 

Wsnp-training

Voor juristen en andere professionals die ervaring met de Wsnp hebben, bieden we een specialistische training die volledig is gericht op een belangrijk onderdeel van de Wsnp: het Vrij te laten bedrag (Vtlb). Als je basiskennis hebt over dit onderwerp, is deze training een uitstekende manier om je kennis van dit essentiële Wsnp-onderdeel grondig te verdiepen. In deze training Vltb (verdiept) leer je de praktische consequenties van recente jurisprudentie en oefen je met een aantal casussen.

Schuldhulpverlening en beschermingsbewind

Behalve gespecialiseerde Wsnp-cursussen en -trainingen bieden we ook cursussen die op een aantal gebieden raken aan de Wsnp of heel erg nuttig zijn omdat ze net als de Wsnp-cursussen zijn gericht op de praktijk van schuldhulpverlening. Zoals de basisopleiding tot schuldhulpverlener

Basisopleiding tot professioneel beschermingsbewindvoerder

Nieuw bij OSR is de basisopleiding tot professioneel beschermingsbewindvoerder

Op het gebied van beschermingsbewind, kan je bij ons een aantal cursussen volgen die zijn erkend door Bureau Wsnp als PE-cursussen.