Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Insolventierecht (faillissementsrecht) *
-

Insolventierecht (faillissementsrecht) *

Niveau

Basisniveau

informeer mij
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk van een secretaresse declarabel werken
Informatie Insolventierecht (faillissementsrecht) Samenvatting
Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

De insolventiepraktijk kan zeer hectisch zijn en jij speelt hierin vaak een cruciale rol. Het is dan ook van belang dat bovenstaande elementen optimaal ontwikkeld zijn. Kennis van zaken is noodzakelijk. Weten hoe het faillissementsrecht en de geldende procedures werken én het juiste gebruik van juridische terminologie vergroten je professionele vakkundigheid. Teamwork is in deze praktijk vanzelfsprekend. Deze cursus zorgt ervoor dat je in grote(re) mate zelfstandig kunt werken als secretaresse in een insolventiepraktijk.

De docent zal een uiteenzetting geven van het faillissementsrecht en maakt daarbij een praktische vertaling naar de specifieke werkzaamheden van de (faillissements-)secretaresse. De inhoud van de cursus insolventierecht is er op gericht dat cursisten na afloop voldoende kennis hebben om als faillissementsmedewerker declarabel werkzaam te zijn in faillissementen. Het is vervolgens afhankelijk van de rechtbank waarvoor je mogelijk gaat werken of de cursus naar de mening van de rechtbank voldoende is. Doorgaans is dit geen probleem.

Type
Deze cursus bestaat uitsluitend uit een face-2-face bijeenkomst.

Leerresultaten
Na afloop van deze cursus heb je voldoende kennis van het faillissementsrecht en inzicht in de faillissementspraktijk, zodat je declarabel werkzaam kunt zijn in de afwikkeling van faillissementen.
Programma Insolventierecht (faillissementsrecht) Inhoud
Tijdens de lesdag wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:
- Inleiding faillissement, schuldsanering en surseance van betaling
- Doorstart / liquidatie
- Verkoop inventaris, voorraden en debiteuren
- Werknemers en de loongarantieregeling
- Verschillende crediteuren: concurrente, preferente, boedel- en dwangcrediteuren
- Fiscus en UWV
- Banken
- Verslaglegging aan de rechter-commissaris
- Einde van het faillissement

Werkwijze
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. De docent zal een uiteenzetting geven van het faillissementsrecht en maakt daarbij een praktische vertaling naar de specifieke werkzaamheden van de (faillissements-)secretaresse.

Afronding
Na afloop van deze cursus ontvang je een certificaat.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00