Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Introductie recht en zakelijke cultuur in het Midden-Oosten *
-

Introductie recht en zakelijke cultuur in het Midden-Oosten *

Niveau

Basisniveau

informeer mij
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
0
Informatie Introductie recht en zakelijke cultuur in het Midden-Oosten Steeds vaker krijgen Nederlandse cliënten en hun juridische adviseurs te maken met vragen over ondernemen en rechtspleging in het Midden-Oosten. Dit heeft te maken met de sterke economische groei in olieproducerende Golfstaten en Noord Afrikaanse landen waar veel wereldwijde financiële steun heen gaat, en zeker ook met alle ongeregeldheden van de laatste tijd.
Nederlandse juristen komen daarbij voor vragen te staan over de juridische omgeving waarin investeringen worden gedaan of geschillen kunnen worden opgelost. Afhankelijk van hun koloniale verleden, vertonen de landen in de regio een samengaan van Frans, Engels en Islamitisch recht. Sommige aspecten zijn daarvan voor de Westerse jurist heel herkenbaar, andere elementen zijn juist specifiek inherent aan het lokale systeem.
In deze interactieve cursus staat uw eigen juridische praktijk centraal: welke vragen kunt u tegenkomen bij het adviseren over ondernemen en geschillen in dit boeiende werelddeel? De cursus wordt gegeven door een zeer ervaren Nederlandse advocaat die kan bogen op jarenlange praktijkervaring in Nederland en het Midden-Oosten en hij heeft een uitgebreid netwerk in o.a. Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi Arabie.


Leerdoelen

Deze introductie is er op gericht u bewust te maken van alle hierboven genoemde elementen, afwijkende rechtsregels en praktische verschillen waarop u (als jurist) bedacht dient te zijn.

Maatwerk

Van te voren inventariseren wij uw interesse-gebieden zodat we de cursus nog beter kunnen toesnijden op uw praktijk, niveau en leerwensen. Tevens houden wij de groepsgrootte zeer beperkt zodat er genoeg tijd is om vragen te stellen en om met de docent van gedachten te wisselen over alle actuele ontwikkelingen die hun invloed op de juridische praktijk hebben.
Programma Introductie recht en zakelijke cultuur in het Midden-Oosten Tijdens de interactieve cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
- samenloop van rechtssystemen in jurisdicties van het Midden-Oosten
- de rol van Islam/Islamitisch recht
- juridische aspecten van het opzetten van een onderneming
- volledige eigendom van de onderneming of niet: hoe daar mee om te gaan
- rol & regels rondom de lokale ‘sponsor’
- verkrijgen van licenties
- waarde van aandeelhoudersovereenkomsten
- handelsagenten en distributeurs
- algemene aspecten van contractenrecht
- hoe haalt u uw recht: rechtbanken vs. arbitrage-instituten
- omgangsvormen en gevoeligheden in het handelsverkeer
Een en ander natuurlijk bezien in het licht van de laatste ontwikkelingen van de Arabische Lente!

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00