Terug
Leergang Data protection officer (DPO) **
nu inschrijven
-

Nog maar 5 weken te gaan om in 2018 nog een cursus te volgen...

Leergang Data protection officer (DPO) **

Locatie

Utrecht

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 18J (PO)
7,6 Cursisten beoordeling
7,6 Cursisten beoordeling

Prijs: € 1.995,- (excl. btw)

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!

Gratis abonnement

Boek nu een cursus en ontvang een gratis jaarabonnement op Recht.nl t.w.v. € 99,-
18
Informatie Leergang Data protection officer (DPO) Starten als data protection officer (DPO)
Deze vierdaagse opleiding is ontwikkeld om jou als toekomstig DPO een vliegende start te geven. Je leert hoe je aan deze functie concreet invulling geeft in jouw organisatie. Vertrekpunt voor deze opleiding is vanzelfsprekend de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zoals die van kracht is per 25 mei 2018.

Als DPO ben je grondig op de hoogte van de manier waarop jouw organisatie omgaat met persoonsgegevens. Het is jouw taak om misbruik van dit soort gegevens te voorkomen. Jij bent degene die de basisprincipes van de AVG doorvertaalt naar jouw organisatie. Om die reden versta je als DPO de kunst om op het hoogste niveau te overleggen en adviseren. Hoe je dat doet komt in de opleiding vanzelfsprekend aan bod.

Tijdens de opleiding verdiep je je samen met je medecursisten en de twee docenten in alle eisen die de AVG stelt aan gegevensbescherming. Vervolgens leer je hoe je als DPO in jouw organisatie zorgt voor de juiste implementatie van de AVG-eisen. Je leert hoe impact assessments zijn opgebouwd en raakt vertrouwd met digitale gegevensverwerking en databeveiliging. Na de opleiding kan je een AVG-stappenplan maken en uitvoeren.

Cursusvorm
De DPO-opleiding bestaat uit drieënhalve lesdag met je medecursisten in combinatie met zelfstudie en het uitwerken van praktijkcasussen.

Docenten
Paul Korremans is expert op het gebied van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de AVG. Hij maakt privacy impact assessments (PIA's) voor organisaties en adviseert over het voorkomen van datalekken. Paul is internationaal spreker over security-standaarden, lid van het Platform voor Informatie Beveiligers en vicevoorzitter van het Nederlands Genootschap Functionarissen Gegevensbescherming (NGFG).

Nils Winthagen adviseert en procedeert voor zijn cliënten op het gebied van het informatierecht met een focus op privacy en intellectueel eigendom. Nils is door de jaren heen betrokken geweest bij diverse adviestrajecten en administratieve procedures op het gebied van privacy-compliance, de balans tussen privacy en vrijheid van meningsuiting en het recht om vergeten te worden. Hij publiceert en schrijft regelmatig over privacy en is vaste docent privacyrecht bij OSR.

Wat leer je?
Na afloop van deze opleiding:
- ken je de achtergronden van privacy en bescherming persoonsgegevens, de AVG, basisbegrippen en het wettelijke kader;
- kan je een privacybeleid en een privacyverklaring opzetten;
- begrijp je de positie die je als DPO inneemt en communiceer helder over het belang van privacy en de AVG;
- weet je welke nieuwe taken de toezichthouder heeft en ben je op de hoogte van de boetes en de categorieën;
- begrijp je hoe je constructief communiceert met de toezichthouder;
- ben je in staat een AVG-stappenplan uit te werken.

Na afronding ontvang je
Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. Met de bagage van de opleiding kun je aan de slag in de praktijk. De cursus is zo opgezet dat je een goed vertrekpunt hebt om als DPO aan de AVG-eisen te voldoen.
Programma Leergang Data protection officer (DPO)
DatumBegintijdEindtijd
08-03-201913:3016:30
15-03-201910:0016:30
22-03-201910:0016:30
29-03-201910:0016:30
Inhoud
Je volgt de DPO-opleiding in vier dagen:

Dag 1: Privacy in vogelvlucht
- inleiding op de AVG;
- beginselen en verwerking van persoonsgegevens;
- rol en positie van verantwoordelijke en verwerker;
- rechten van betrokkenen.

Dag 2: Verplichtingen vanuit de AVG in de praktijk
- overzicht dag 1;
- big data;
- privacy by design en Data protection impact assessment (DPIA);
- meldplicht datalekken;
- registers.

Dag 3: Informatiebeveiliging en uitwisseling buiten de Europese Unie (EU)
- kwaliteit en beveiliging;
- informatiebeveiliging in de praktijk;
- transparantie;
- uitwisseling van persoonsgegevens buiten de EU.

Dag 4: data protection officer (DPO)
- de DPO en zijn wettelijke taken;
- positionering van de DPO;
- de toezichthouder;
- AVG-stappenplan.

Materiaal
Het studiemateriaal voor deze opleiding krijg je via de digitale leeromgeving. Daarnaast raden we je dit boek aan: 'SDU commentaar AVG, Editie 2018 met Bestelcode 9789012402224. Het boek (ook digitaal beschikbaar) kost inclusief btw 106,00 (prijs mei 2018). Is een aanrader voor elke privacy professional. Dit is echter geen vereiste.
Nils Winthagen
Advocaat/partner bij WinthagenMensink advocaten
Handelsrecht, met een focus op het intellectuele eigendomsrecht
Paul Korremans
Partner bij Comfort Information Architects als Data Protection en Security professional, FG diverse organisaties & oud vicevoorzitter NGFG
Privacy en Security

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00

Gerelateerde cursussen

Basiscursus AVG in de praktijk*
NOvA 6 J (PO)
€ 595,-
05-02-2019