Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Masterclass Birke Negotiations **
-

Masterclass Birke Negotiations **

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 8 NJ (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Online
  • Breder perspectief op onderhandelen
  • Aandacht voor psychologische aspecten
  • Vergroot je impact
8
8
Informatie Samenvatting
Iedere zaak of situatie kent een onderhandeling in welke vorm dan ook. Wil je in jouw zaken en in onderhandelsituaties beslagen ten ijs komen en jouw onderhandelingsresultaten vergroten en verbeteren? Dan is deze nieuwe online masterclass onderhandelen voor juristen een echte aanrader!

40 psychologische principes
In deze training presenteert professor Birke een compleet nieuwe aanpak om jouw onderhandelingsvaardigheden te verbeteren. Er is een combinatie gevonden tussen de zakenwereld
en de juridische aanpak. In de training wordt gewerkt met 40 psychologische principes. Een paar voorbeelden: ’Het coöperatie or complete model’, ‘Getting to yes’, ‘Persuasion, ‘Principle of influence or principle of reciprocity’ en ‘The game of chicken’. Deze principes worden uitgewerkt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Type
De cursus is volledig online.

Leerresultaten
Na afloop van deze online Masterclass:
- Kun je in je zaken een onderhandelsituatie analyseren en vervolgens een onderhandelstrategie kiezen.
- Kun je basis vraagstukken bij een onderhandeling oplossen (hoe eerlijk spel te spelen, hoe om te gaan met dreigementen).
- Ken je de belangrijkste aspecten van de Harvard onderhandelmethode en kun je de verschillende stappen uit de methode in een onderhandeling doorlopen.
- Ken je de gedachte achter gedeelde, verschillende en conflicterende belangen en kun je deze in een onderhandeling managen.
- Ken je psychologische principes waarmee je te maken hebt in de voorbereiding op een onderhandeling en kun je in de voorbereidingsfase de drie fundamentele vragen beantwoorden (Wat is mijn zaak waard? Hoe zal mijn gesprekspartner mijn kansen/waarde inschatten? Hoe groot is mijn win-kans als de onderhandeling niet tot een gewenst resultaat komt?).
- Ken je de psychologie achter investering, (informatie)onderzoek en voorspelling in het kader van de onderhandeling.
- Ken je de meest belangrijke interpersoonlijke aspecten van een onderhandeling en weet je hoe deze in te zetten.
- Ben je op de hoogte van de meest belangrijke psychologische overtuigingsaspecten en kun je deze herkennen in onderhandelsituaties.

Overig
Deze cursus is door de NOvA/het MfN erkend als PE-cursus en levert je 8 PO/ MfN PE-punten op.

Real life training is mogelijk
Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid om na afloop van de online OSR Masterclass Birke Negotiations deze bij OSR Juridische Opleidingen te complementeren met een real life praktijktraining in een kleine groep. Door Birke getrainde trainers gaan gedurende twee intensieve dagen samen met jou werken aan jouw eigen onderhandelingsvaardigheden. Interesse? Stuur dan even een mail naar Xander van Mildert via xander.van.mildert@osr.nl.

Verhouding tot training Harvard onderhandelen
Hoe verhoudt zich deze online masterclass en de real life training volgens Birke tot de OSR Basistraining Harvard onderhandelen en Mastertraining Harvard onderhandelen? Deze trainingen staan naast elkaar. De Birke onderhandelserie gaat de breedte in en geeft een breder perspectief op onderhandelen. Je bezit nog meer handvatten om gedegen en effectief de onderhandeling aan te gaan. Je wordt expert in onderhandelen. Harvard onderhandelen maakt daar een zeer essentieel onderdeel van uit en blijft aan de basis staan. Beide trajecten zijn aldus aanvullend en verdiepend op elkaar.
Programma Inhoud
Course 1: Choosing a negotiation strategy. Should I cooperate or compete?
Course 2: Preparing for Negotiation I: The Harvard Method
Course 3: Preparing for Negotiation II: Considering The Other Side
Course 4: The Psychology of Preparation
Course 5: The Psychology of Preparation II
Course 6: Interpersonal Skills in Negotiation & Dealing with Difficult People
Course 7: The Psychology of Persuasion I
Course 8 : The Psychology of Persuasion II

Download hier een uitgebreide programma omschrijving

Werkwijze
Deze training sluit volledig aan op de praktijk. De training werkt effectief door de gekozen formule, te weten videoclips (mini college clips) met optredens van de Amerikaanse Professor Richard Birke afgewisseld met quizvragen, cases en naslagwerk. De ruim 60 korte video lectures incl. quizvragen, cases en naslagwerk beslaan 8 uur in totaal. De lectures zijn in het Engels, waarbij rekening is gehouden met een niet native Engels sprekend publiek. De online training kun je waar en wanneer het je uitkomt volgen. Het systeem houdt precies bij waar je gebleven bent en na afloop doe je de bijbehorende toets.

Birke doceert aan de juridische faculteit van de Universiteit van Oregon.

Afronding
Na afloop van deze training ontvang je een certificaat.

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00