Terug
Mastertraining Integriteit voor Advocaten **
nu inschrijven
-

Nog maar 6 weken te gaan om in 2018 een cursus te volgen...

Mastertraining Integriteit voor Advocaten **

Locatie

Utrecht

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 3 NJ + 3 J (PO)

Prijs: € 495,- (excl. btw)

informeer mij
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!

Gratis abonnement

Boek nu een cursus en ontvang een gratis jaarabonnement op Recht.nl t.w.v. € 99,-
6
Informatie Mastertraining Integriteit voor Advocaten De maatschappelijk discussie over integriteit begint ook voor advocaten steeds scherper te worden. De regelgeving voor het beroep van advocaat is begin 2015 aangepast. Er is een nieuwe Verordening op de advocatuur. In de aanloop naar de aanpassing van de Advocatenwet is veel aandacht besteed aan de rol van de advocaat. De kernwaarden van de advocatuur zijn wettelijk vastgelegd.

Integriteit is een van die vijf kernwaarden. In de media zijn er voorbeelden te over van integriteitsvraagstukken in de advocatuur:
• Inschakelen van advocaten in (fraude)onderzoeken
• Gebruik van onvolledige, gekleurde of onware informatie van de cliënt
• Het voeren van kansloze procedures, betaald of op basis van een toevoegingLeerdoelen

Doel van de training is om je concrete handvatten te geven voor het maken van een ‘goede’ afweging zodat je in jouw praktijk 'de juiste' voelsprieten ontwikkelt. Je maakt daarbij gebruik van de meest actuele kennis en regelgeving op dit terrein. Na afloop heb je meer vat op je eigen vraagstukken en uitdagingen op het gebied van het gedragsrecht en je integriteit als advocaat.

Docententeam & in company mogelijkheden

Deze unieke Mastertraining staat onder leiding van twee zeer ervaren oud-avocaten die zich in de loop der jaren gespecialiseerd hebben in diverse ethische vraagstukken.

De training leent zich uitstekend voor uitvoering in company zodat u de ethische normen van kantoor samen nader vorm kunt geven, helder en concreet.
Programma Mastertraining Integriteit voor Advocaten
DatumBegintijdEindtijd
31-12-201809:3017:00
In deze training wordt via diverse werkvormen aandacht besteed aan de nieuwe regelgeving, maar ook aan de vraag hoe vloeibaar je normen en waarden worden onder druk. Waar ligt voor jou, als advocaat maar ook als persoon, de grens?

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00