Deze cursus wordt alleen als in-company aangeboden

Mastertraining Overtuigend Pleiten **

< Terug naar resultaten

Deze cursus wordt alleen als in-company aangeboden

Ook interessant voor:
Advocaat, Bedrijfsjurist, Fiscalist, Jurist overig, (semi) Overheidsjurist, Gemeentejurist, Rechtsbijstandjurist, Schadebehandelaar, Vakbondsjurist
Prijs: € 0,-
(excl. btw)
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Wil je deze training met een groep volgen? Vraag dan naar onze maatwerk opties
6
Omschrijving

Omschrijving

In een procedure gaat het er natuurlijk om dat uw juridische betoog staat als een huis. Niet alleen het voorbereide betoog, maar ook uw reactie op het betoog van de wederpartij. Toch weet u als geen ander dat een goed juridisch verhaal (naast de al ingebrachte processtukken) pas meerwaarde in de procedure krijgt als het overtuigend overkomt op de rechter. En daarvoor zijn de opbouw van uw argumentatie, uw intonatie, woordkeuze, en bijvoorbeeld de wijze waarop u contact zoekt met de rechter, van wezenlijk belang. Hoe gaat u om met een slaperige of ongeïnteresseerde rechter? Hoe theatraal durft u uw argumenten te verwoorden?

In deze training leert u pleiten met en zonder pleitnota. U oefent aan de hand van een door u zelf ingebrachte pleitnota. Ook krijgt ook de kans om aan de hand van een voor u bekende case te re- of dupliceren zonder stukken. U krijgt feedback van de docenten en mede-cursisten op de door u zelf vooraf ingebrachte leerpunten en u wordt door middel van interventies tijdens de presentaties tot grote hoogte gebracht.Leerdoelen

Na deze training is uw authentieke verbale en non-verbale overtuigingskracht vergroot.

Overige informatie

De docenten hebben allen veel ervaring in het werken met juristen. Doordat we de groepsgrootte zeer beperkt houden kunnen we de materie zoveel mogelijk op uw praktijksituatie toesnijden en is er voldoende ruimte voor uw eigen vragen en leerwensen.

De cursus wordt telkens uitstekend beoordeeld door de deelnemers. Reacties n.a.v. de laatste cursus:
"Nuttige en fijne dag. Zeer bedankt!"
"Prima docenten"
"Serieus en opbouwend"
"Een prima cursus, met gedrevenheid en toch ontspannen gebracht, geldt ook voor uw collega trainer die streng doch rechtvaardig optrad. Ik zal ze ( de cursus ) aanbevelen daar waar mogelijk is. Ik neem aan dat er nog meerdere volgen!"

Programma

Programma

In deze training is o.a. aandacht voor:
- Pleiten met en zonder pleitnota
- Spanningsopbouw in een betoog
- Zitten, staan en het spreekgestoelte
- Taalgebruik
- Aandacht van uw publiek (rechter, wederpartij en cliënt)
- Hoe gebruikt u theatrale middelen voor een serieus doel?

Contact

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van de klantenservice.