Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online actualiteitencursus arbeidsprocesrecht ** a
-

Online actualiteitencursus arbeidsprocesrecht ** a

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 3 J PO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Actualiteiten & verdieping
  • Combinatie van kennisdeling en praktijkgerichte (eigen) casusistiek
  • Docent is kantonrechter
3
Informatie In de actualiteitencursus arbeidsprocesrecht bespreekt kantonrechter Peter Jansen alle actualiteiten en recente uitspraken op het gebied van het arbeidsprocesrecht. Aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen praktijk en de behandeling van korte plenaire casussen, zorgt de docent ervoor dat de gevolgen van de behandelde onderwerpen voor jouw procespraktijk echt inzichtelijk worden.

Het arbeidsrecht is heel dynamisch, er wordt veel geprocedeerd. Dat zorgt voor een grote aanwas aan uitspraken. Als procederend arbeidsrechtjurist of -professional is het daarom zaak dat je op hoogte bent en blijft van de laatste stand van zaken en vooral ook te begrijpen wat de praktische gevolgen en impact van deze actualiteiten en uitspraken zijn voor de praktijk.

OSR faciliteert jou hier graag in. Peter Jansen selecteert de belangrijkste actualiteiten en uitspraken van de afgelopen periode.

Doelgroep
Deze actualiteitencursus is bedoeld voor juristen en professionals die procederen in het arbeidsrecht. Omdat het een verdiepingscursus is, is kennis van het arbeids(proces)recht vereist.

Cursusvorm
De actualiteiten en uitspraken worden uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van praktische voorbeelden en casussen.

Deze cursus is in de vorm van een ‘online classroom’. Dat houdt in dat de docent op interactieve wijze kennis en advies deelt, bijvoorbeeld aan de hand korte stellingen en praktijkvoorbeelden en door jou als deelnemer te betrekken. Via onze online onderwijstool kun je met microfoon/webcam of via een chatfunctie vragen stellen en beantwoorden of eigen kwesties voorleggen. Om aan te sluiten bij ons fysiek onderwijs én om de interactiviteit te bevorderen houden we hetzelfde maximumaantal deelnemers aan.

Docenten
Peter Jansen is kantonrechter bij de rechtbank Noord-Holland. Peter doceert al ruim 15 jaar voor OSR juridische opleidingen op het gebied van het arbeids(proces)recht. Lees hier meer over Peter.

Leerdoel
Na afloop van deze actualiteitencursus kun je de lijn van de rechtspraak en actualiteiten de behandelde onderwerpen uitleggen. Ook ben je, mede aan de hand van de verkregen inzichten, adviezen en tips, in staat om naar de laatste stand van zaken werknemers en werkgevers te adviseren en bij te staan in arbeidsprocedures.

Na afronding ontvang je
Na afloop van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname. Advocaten maken tevens aanspraak op 3 (J) PO-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar de online cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de cursus.

Op de hoogte blijven?
Als jouw voorkeur uitgaat naar fysiek onderwijs, dan is onze Actualiteitencursus arbeidsrecht (5 PO-punten) wellicht voor jou een goede keuze. Mocht je op zoek zijn naar basiskennis van het arbeidsrecht, kijk dan naar onze Basisopleiding arbeidsrecht (20 PO-punten en geaccrediteerd door de RvR).
Programma
DatumBegintijdEindtijd
31-12-202113:3016:45
Programma
In deze cursus worden de actualiteiten behandeld van de onderwerpen:

- Termijnen
- Switch
- Stellen en motiveren
- Bewijsregels
- Processtukken
- Zitting
- Pleiten

Peter Jansen illustreert de bovengenoemde onderwerpen aan de hand van praktijkvoorbeelden en korte casusposities. Daarnaast geeft hij diverse tips en tricks vanuit zijn perspectief als kantonrechter.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00