Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online actualiteitencursus bewindvoering Wsnp a
-

Online actualiteitencursus bewindvoering Wsnp a

Tijden

PO punten

NOvA 3 PE Bureau Wsnp

v.a. € 225,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Actualiteiten Wsnp en schuldenproblematiek
  • Online en interactief
Informatie In deze online actualiteitencursus behandelen we actuele wet- en regelgeving en de belangrijkste jurisprudentie op het gebied van de Wsnp en hieraan gerelateerde onderwerpen. Besproken wordt onder meer het adviesrecht van kantonrechter aan gemeenten bij schuldenbewind besproken. Ook wordt aandacht besteed aan het onderwerp ‘toegankelijkheid Wsnp’ en de voortgangsbrief schuldenproblematiek aan de Tweede Kamer.

Uiteraard krijgt recente rechtspraak veel aandacht waaronder die rondom het minnelijk moratorium tijdens corona.

Deze cursus wordt verzorgd door Geert Lankhorst, Matthieu Verhoeven en Theo Pouw die elk een uur verschillende onderwerpen bespreken en toelichten.

Doelgroep
Deze actualiteitencursus is ontwikkeld voor bewindvoerders Wsnp en andere professionals die werkzaam zijn binnen het werkveld van de schuldenproblematiek.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een online bijeenkomsten van 3 uur. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docenten
Lees hier meer over Geert Lankhorst,
Matthieu Verhoeven en
Theo Pouw

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- Kun je de behandelde actualiteiten en ontwikkelingen reproduceren en vertalen naar jouw eigen praktijk;
- Kun je personen die in de schuldhulpverlening zitten (sanieten) en/of cliënten adviseren op basis van de laatste stand van zaken.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van de Wsnp wordt veronderstelt.

Na afronding ontvang je:
Na afronding van deze online actualiteitencursus en het met goed gevolg beantwoorden van vijf meerkeuzevragen ontvang je een certificaat. Bewindvoerders Wsnp ontvangen daarnaast 3 PE-punten (Bureau Wsnp).

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online actualiteitencursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat voor OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
05-06-202009:3012:50
Programma
Aan bod komen:
- Adviesrecht van kantonrechter aan gemeenten bij schuldenbewind
- Rechtspraak minnelijk moratorium in Corona-tijd
- Toegankelijkheid Wsnp
- Voortgangsbrief schuldenproblematiek aan Tweede Kamer
- Schone lei ook met tekortkomingen
- Nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving
- Recente jurisprudentie op diverse Wsnp-(gerelateerde) thema’s

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00