Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online actualiteitencursus burenrecht ** a
-

Online actualiteitencursus burenrecht ** a

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 4 J (PO)

v.a. € 425,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Online cursus
  • Ook incompany als klassikale cursus
4
Informatie Online actualiteitencursus burenrecht Geschillen tussen buren zijn aan de orde van de dag. ‘Ruzie met buren wordt normaal’ kopte Trouw in 2019.
Zoals bekende tv-programma’s zichtbaar maken, lukt het buren vaak niet om er samen uit te komen. Principes wegen vaak te zwaar om concessies te doen. Dat zorgt voor veel procedures en dus ook een zware caseloot voor de rechterlijke macht. Met als gevolg veel uitspraken.

Waarom deze cursus?
Het bovenstaande maakt dat OSR goede reden ziet voor een actualiteitencursus rondom het burenrecht.
Als juridische professional kun je namelijk het verschil maken in dit soort kwesties. Actuele kennis van zaken is dan onmisbaar. De insteek is dat in deze cursus een selectie actuele uitspraken wordt behandeld die betrekking heeft op erfgrensgeschillen en geschillen rondom (onrechtmatige) hinder.
Deze cursus bestaat uit twee onderdelen: 1. actualiteiten erfrechtgeschillen en 2. actualiteiten (onrechtmatige) hinder.
De onderdelen duren elk 2 contacturen en worden elk onderbroken door twee korte pauzes. De cursus is na afloop ook gedurende een bepaalde periode terug te kijken.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor eenieder die als (juridisch) professional te maken heeft met burenrechtelijke geschillen. Basiskennis van het burenrecht en algemeen civiel recht (boek 3 en 5) is vereist. Deelnemers aan deze cursus zijn werkzaam als: advocaat, rechtsbijstand jurist, jurist binnen woningcorporaties of bij de overheid.

Cursusvorm
Online cursus van vier uur, verdeeld over twee onderdelen van elk twee contacturen. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem, is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Deze cursus wordt verzorgd door Valérie Tweehuysen (onderdeel erfgrensgeschillen) en Kirsten Everaars (onrechtmatige hinder).
Valerie is werkzaam als universitair docent verbonden aan de Radboud universiteit van Nijmegen en als professional support lawyer bij Loyens & Loeff. Lees hier meer over Valérie.
Kirsten Everaars is universitair docent aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Lees hier meer over Kirsten.

Wat leer je
Na afloop van deze cursus:
- Kun je cliënten/klanten/rechtzoekenden naar de laatste stand van zaken adviseren over (complexe) erf(grens)kwesties;
- Kun je cliënten/klanten/rechtzoekenden naar de laatste stand van zaken adviseren over (complexe) kwesties rondom (onrechtmatige) hinder;

Afronding
Na afronding van deze cursus en het met goed gevolg beantwoorden van een toets met vijf meerkeuzevragen, ontvang je een certificaat. Advocaten ontvangen in dat geval ook 4 J (PO) punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus dien je te beschikken over een tablet, laptop of desktop nodig. Het is tijdens deze cursus mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen. Mocht je hiervan gebruik. Willen maken dan heb je een microfoon en webcam nodig. Beschik je niet over deze middelen, dan kun je meekijken, luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief deel te nemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat door OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform. Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons instructies over het inloggen en testen van de verbinding


Programma Online actualiteitencursus burenrecht
DatumBegintijdEindtijd
17-11-202009:0012:30
Programma
Tijdens deze cursus worden de belangrijkste uitspraken op het gebied van erfrechtkwesties en onrechtmatige hinder besproken.
Het programma bestaat uit de onderdelen actualiteiten erfgrensgeschillen en actualiteiten (onrechtmatige) hinder.
09.00-10.40: Actualiteiten erfgrensgeschillen (inclusief 2 pauzes van elk 5 minuten)
10.40-10.50: Pauze en docentwissel
10.50-12.30: Actualiteiten (onrechtmatige) hinder (inclusief 2 pauzes van elk 5 minuten)

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00