Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online Actualiteitencursus gezondheidsrecht
-

Online Actualiteitencursus gezondheidsrecht

Tijden

PO punten

NOvA 3 J PO

v.a. € 349,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
Informatie Online Actualiteitencursus gezondheidsrecht Corona en andere gezondheidsrechtelijke actualiteiten

In het gezondheidsrecht wordt continu gestreefd naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg, het versterken van de rechtspositie van de patiënt en het verzekeren van voldoende zorg. Om dit te realiseren is een ingenieus stelsel van privaat- en publiekrechtelijke regels in het leven geroepen, naast de normen die beroepsgroepen en toezichthouders hebben opgesteld. Het is bekend dat al die regels niet altijd met elkaar in de pas lopen, en door (tucht)rechters soms ook verschillend worden uitgelegd. Nieuwe technologieën, veroudering, personeelstekorten en functiedifferentiatie in de zorg roepen nieuwe vragen op waar ook vanuit het recht op moet worden geanticipeerd.

In de online actualiteitencursus gezondheidsrecht komen deze en andere recente ontwikkelingen in de zorg aan bod aan de hand van de recente jurisprudentie. Ook komen de gevolgen van de coronacrisis binnen het gezondheidsrecht aan bod. Verder wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen op het gebied van het verzekeringsrecht, de omgang met medische persoonsgegevens, de per 1 januari 2020 gewijzigde wetgeving op het terrein van de GGZ, de veranderingen op het terrein van de beroepenwetgeving, het medisch tuchtrecht, de bestrijding van zorgfraude en – last but not least – vragen rond het levenseinde.

Doelgroep
Deze online actualiteitencursus gezondheidsrecht is bedoeld voor ziekenhuisjuristen, zorgtoezichthouders, juristen werkzaam voor gemeenten, ministeries, patiëntenorganisaties, geschillencommissies en tuchtcolleges, en advocaten die deze personen adviseren.

Cursusvorm
Deze online cursus bestaat uit een online bijeenkomst van 3 uur. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.
Docent
Aart Hendriks

Wat leer je?
Na het volgen van deze basiscursus:
- ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het terrein van het gezondheidsrecht.
- kun je de ontwikkelingen, inclusief eventuele tegenstrijdigheden, met elkaar in verband brengen.

Afronding
Deze cursus is erkend door de NOvA. Na afloop van deze cursus ontvang je:
- 3 PO-punten.
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat OSR al enkele jaren toepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.


Programma Online Actualiteitencursus gezondheidsrecht
DatumBegintijdEindtijd
01-10-202013:0016:30
Programma
In deze cursus worden de laatste ontwikkelingen en relevante jurisprudentie besproken die betekenis hebben voor:
- de rechten van de patiënt
- de kwaliteit van en de toezicht op zorg
- het stelsel van zorg

Materiaal
Voor deze cursus wordt vooraf geen materiaal toegezonden. Indien nodig wordt materiaal op de cursus verspreid.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00