Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online actualiteitencursus huwelijksvermogensrecht en echtscheiding
-

Online actualiteitencursus huwelijksvermogensrecht en echtscheiding

Tijden

PO punten

NOvA 5 J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
5
Informatie Deze online actualiteitencursus besteedt aandacht aan onder meer de (ontbonden) gemeenschap van goederen en de verdeling daarvan na echtscheiding. Ook komt de actuele stand van zaken omtrent het verrekenbeding aan de orde. En vanzelfsprekend behandelen we ook de Wet beperking omvang wettelijke gemeenschap die per 1 januari 2018 in werking is getreden. Deze wet wijzigt het wettelijk stelsel van een algehele gemeenschap in een beperkte gemeenschap.

Loop je als advocaat in echtscheidingszaken aan tegen vraagstukken op het gebied van het verdelen en verrekenen? Wil je je kennis op dit gebied vergroten en actualiseren? Met onze actualiteitencursus huwelijksvermogensrecht en echtscheiding ben je in één dag helemaal up-to-date.

Doelgroep
Deze online cursus is ontwikkeld voor advocaten, (kandidaat-)notarissen en advocaat- en notaris-mediators en leden van de rechterlijke macht.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een online bijeenkomst van 5 uur. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Onze online cursussen voldoen aan de eisen van de NOvA. Dit houdt in dat iedere cursus wordt afgesloten met een toets, waarvoor een voldoende behaald moet worden.

Docenten
Bart Breederveld
Louis Zonnenberg

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus kun je:
- benoemen wat de laatste stand van zaken van het huwelijksvermogensrecht is;
- uitleggen hoe het finaal en periodiek verrekenbeding ingezet kunnen worden;
- uitleggen wanneer er wel of geen vergoedingsrecht bestaat.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van het huwelijksvermogensrecht wordt veronderstelt.

Na afronding ontvang je
- 5 PO NOvA-punten en 5 PE-MfN. Deze cursus is door de NOvA en MfN erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan de online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagementsysteem dat OSR al enkele jaren toepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Deelnemers over deze online cursus
Ik vond het een nuttige cursus. Ondanks dat de cursus nu online werd gegeven, ging dit in mijn beleving erg goed. Ik vond het zelf ook wel prettig om niet te hoeven reizen (vanuit regio Eindhoven) en toch een inhoudelijke goede cursus te kunnen volgen. Wat mij betreft mogen de online cursussen wel blijven.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
04-06-202010:0015:00
Inhoud
- Inleiding wijzigingen huwelijksvermogensrecht; o.a. de wet beperkte gemeenschap van goederen die op 1 januari 2018 in werking is getreden
- Procederen over verdeling en oplossen casus
- Actuele stand verrekenbeding
- Vervolg periodiek verrekenbeding en oplossen casus

Materiaal
Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00