Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online Actualiteitencursus koop woningen ** a
nu inschrijven
-

Online Actualiteitencursus koop woningen ** a

Locatie

Online

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 2 J (PO)

€ 150,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Actuale stand van zaken koop en verkoop woningen
  • Gevolgen van coronamaatregelen
  • Online en interactief
2
Informatie Online Actualiteitencursus koop woningen  In deze online actualiteitencursus word je bijgepraat over alle relevante actuele thema’s en ontwikkelingen op het gebied van koop en verkoop van woningen. Er wordt ook aandacht besteed aan de mogelijke gevolgen van de coronacrisis voor de deelonderwerpen ‘nakoming’, ‘boetebeding’ en het ‘financieringsvoorbehoud’.

Mr. Jaap Dammingh behandelt de actuele thema’s en bespreekt de laatste ontwikkelingen in de rechtspraak. Dit doet hij mede aan de hand van voorbeelden en korte casusposities.
Ten behoeve van de interactiviteit is het aantal deelnemers aan deze online cursus beperkt. De deelnemers kunnen de cursus na afloop terugkijken.

Doelgroep
Deze cursus is ontwikkeld voor iedere (juridische) professional die in de praktijk adviseert en/of procedeert op het gebied van aan- en verkoop van woningen.

Cursusvorm
Online classroom van twee uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Deelnemer en docent staan in verbinding met elkaar via een webcam en microfoon (niet verplicht). Deelnemers onderling kunnen communiceren via een chatfunctie. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem, is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Jaap Dammingh is universitair docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en gespecialiseerd in het contractenrecht, burgerlijk procesrecht en huurrecht. Lees hier meer over Jaap.

Wat leer je
Na afloop van deze cursus kun je naar de laatste stand van zaken adviseren op de behandelde deelonderwerpen. Met de opgedane kennis kun je, als je ook procedeert, beter de procesrisico’s van dit soort kwesties inschatten en partijen - zowel kopers als verkopers - in geschillen bijstaan.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis rondom (koop)contractenrecht is vereist.

Afronding
Na afronding van deze cursus en het met goed gevolg beantwoorden van vijf meerkeuzevragen ontvang je een certificaat en 2 PO J-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat voor OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de cursus.
Programma Online Actualiteitencursus koop woningen
DatumBegintijdEindtijd
29-10-202010:0012:15
Programma
In deze actualiteitencursus worden de volgende deelonderwerpen behandeld:
- Non-conformiteit (inclusief risicoregeling in NVM-koopakte)
- Mededelingsplicht verkoper en onderzoeksplicht koper
- Onbekendheidsclausules in koopcontract
- Ouderdomsclausules
- Schadevergoeding en ontbinding
- Onderscheid tussen feitelijke en juridische gebreken
- Klachtplicht koper (art. 7:23 BW)
- Boetebedingen in het koopcontract
- Financieringsvoorbehoud
mr. Jaap Dammingh
mr. Jaap Dammingh
UHD Burgerlijk (proces)recht Radboud Universiteit Nijmegen
Contactenrecht, huurrecht, burgerlijk procesrecht

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00