Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online Actualiteitencursus soortenbescherming **
nu inschrijven
-

Online Actualiteitencursus soortenbescherming **

Locatie

Locatie nog niet bekend

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

€ 300,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Ontwikkelingen op het gebied van de soortenbescherming
Informatie Online Actualiteitencursus soortenbescherming Tijdens deze online actualiteitencursus ligt de focus op recente uitspraken van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) en rechtbanken over het soortenbeschermingsrecht op grond van de Wet natuurbescherming (Wnb). Ook recente arresten van het Hof van Justitie over soortenbescherming worden besproken. Aan de orde komen onder meer de uitleg van verschillende begrippen uit de verbodsbepalingen van hoofdstuk 3 Wnb, jurisprudentie over de toets aan de (gunstige) staat van instandhouding, de wettelijke belangen en ontheffingsvoorwaarden. Ook zal worden ingegaan op het aanhaken van een natuurtoestemming voor soortenbescherming aan de omgevingsvergunning. Ten slotte wordt ingegaan op de jurisprudentie over belanghebbendheid en relativiteit binnen het soortenbeschermingsrecht.

Doelgroep
De online actualiteitencursus soortenbescherming is bedoeld voor advocaten en juristen werkzaam bij gemeenten, omgevingsdiensten, provincies waterschappen en rijksdiensten.

Cursusvorm
Deze online actualiteitencursus soortenbescherming bestaat uit een bijeenkomst van 3 uur. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docent
Lees hier meer over Fleur Onrust.

Wat leer je?
Na het volgen van deze online actualiteitencursus:
- kun je de laatste ontwikkelingen op het gebied van de soortenbescherming benoemen.
- kun je de betekenis van deze ontwikkelingen in verband brengen met je dagelijkse praktijk.

Benodigde voorkennis
Voorkennis van het systeem van hoofdstuk 3 Wnb is een vereiste om de cursus goed te kunnen volgen.

Afronding
Deze cursus is erkend door de NOvA. Na afloop van deze cursus ontvang je:
- 3 PO-punten.
- een certificaat.

Onze online cursussen voldoen aan de eisen van de NOvA. Dit houdt in dat iedere cursus wordt afgesloten met een toets, waarvoor een voldoende behaald moet worden om voor de puntenverstrekking in aanmerking te komen.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat OSR al enkele jaren toepast als online leerplatform. Hier kun je meer lezen over onze online cursussen en Canvas.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.
Programma Online Actualiteitencursus soortenbescherming
DatumBegintijdEindtijd
21-09-202009:3012:45
Programma
Je krijgt een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van soortenbescherming. Vanwege de actuele aard van de cursus wordt de exacte inhoud vlak voorafgaand aan de cursus bepaald. Zo krijg je altijd de meest relevante en actuele informatie.

Materiaal
Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.
mr. drs. Fleur Onrust
mr. drs. Fleur Onrust
advocaat en partner bij ENVIR advocaten
Omgevingsrecht

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00