Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online classroom: De WMCO en de gevolgen van de Wwz ** a
-

Online classroom: De WMCO en de gevolgen van de Wwz ** a

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 3 PO J

informeer mij
  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
3
Informatie Online classroom: De WMCO en de gevolgen van de Wwz Wat weet u over de WMCO en de gevolgen van de Wwz?

Arbeidsrechtsjuristen lijken zich de afgelopen maanden primair te hebben gefocust op de individueel ontslagrechtelijke consequenties van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Mogelijk is daardoor veel minder aandacht geweest voor het feit dat de Wwz plus 'reparatie' en uitvoeringsregels per 1 juli jl. tevens de Wet melding collectief ontslag (WMCO) zijn gewijzigd. Dat laatste heeft potentieel verstrekkende gevolgen voor de reorganisatiepraktijk van een werkgever en de daaraan verbonden kosten.Leerdoelen

Online workshop

Bij OSR werken wij met een techniek die verder gaat dan een webinar: een virtueel klaslokaal waar u met uw medecursisten en docent materie kunt behandelen, bespreken en uitdiepen.

Deze nieuwe techniek, zetten wij graag in voor deze online workshop over ‘De WMCO en de gevolgen van de Wwz’.

Programma Online classroom: De WMCO en de gevolgen van de Wwz Aan de hand van het vaardighedenboekje ‘Het collectief ontslag’ (u ontvangt een exemplaar voorafgaand aan de online classroom) behandelt Jan Heinsius de WMCO en de gevolgen van de inwerkingtreding van de Wwz. Naast het boekje werkt Jan Heinsius aan de hand van een stappenschema en benoemt en behandelt hij na elk onderdeel een daarop van toepassing zijnde praktijksituatie. Aan het eind van de workshop ontvangt u een 'WMCO onder de Wwz'-lijstje, toegespitst op alle hoofdstukken uit het eerdergenoemde vaardighedenboekje.

Over de docent
Dr. Mr Drs. Jan Heinsius is oud-universitair docent Sociaal recht (Universiteit Leiden), auteur van diverse collectief ontslag- en andere arbeidsrechtelijke (vak)publicaties, postdoctoraal docent collectief ontslagrecht en adviseur in de advocatuur.

Inloggen en overige info
U logt in vanaf uw eigen locatie, via computer, laptop of tablet. Eventueel kunt u inloggen met uw smartphone, al raden we u dat met het oog op de schermgrootte niet in eerste instantie aan. Inloggen is eenvoudig, instructies hiervoor volgen na aanmelding, uiterlijk één week voor de online bijeenkomst.

Let op: u dient bij deelname te beschikken over een werkende webcam en een microfoon.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00