Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online cursus Actualiteiten verplichte zorg (BOPZ, Wvvgz, Wzd, Wfz)
-

Online cursus Actualiteiten verplichte zorg (BOPZ, Wvvgz, Wzd, Wfz)

v.a. € 425,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
4
Informatie Online cursus Actualiteiten verplichte zorg (BOPZ, Wvvgz, Wzd, Wfz) Overgang Bopz naar Wvggz en WZD, gecombineerd met actuele jurisprudentie Bopz
Op 1 januari 2020 zijn de wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) en de Wet zorg en dwang (WZD) in werking getreden. De Wet forensische zorg is reeds in werking getreden. Hiermee komt de bestaande Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (Bopz) per 1 januari 2020 te vervallen. Het resultaat is dat van opnamewet naar behandelwet wordt gegaan.

Verschillen Bopz ten opzichte van de Wvggz en de WZD
Allereerst bespreken de docenten wat de verschillen tussen de Wet Bopz en de nieuwe wetten zijn. Er wordt aandacht besteed aan de actuele jurisprudentie in combinatie met de nieuwe wetgeving en aanpassing van de nieuwe wetgeving. Ook komt aan de orde hoe de uitvoering van deze wetten zal zijn met ingang van 1 januari 2020. Verder komt in deze cursus recente jurisprudentie over de verplichte zorg aan bod.

Bopz-jurisprudentie zal, gezien de overgangswet, in 2020 ook nog werking hebben náást de komende jurisprudentie gebaseerd op de nieuwe wetten.

Raad voor Rechtsbijstand
Deze cursus is goedgekeurd door de OSR in het kader van de permanente opleiding.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor psychiatrische patiëntenrecht advocaten en strafrechtadvocaten, maar is zeker ook interessant voor medewerkers van de gemeente die zich bezig (gaan) houden met de implementatie van de Wvggz, zoals beleidsmedewerkers en juridisch medewerkers.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een online bijeenkomst van 4 uur. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.
Docenten
Valérie Andeweg
Gerwin van Doveren

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- weet je wat de verschillen zijn tussen de Bopz en de Wvggz en de Wzd;
- kun je de laatste ontwikkelingen in de verplichte zorg jurisprudentie benoemen.

Afronding
Na afronding ontvang je:
- 4 J PO-punten en 4 MfN-punten. Deze cursus is door de NOvA en MfN erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00