Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online cursus Integriteit ambtenaren en andere thema’s Ambtenarenwet 2017 (Wnra) **
-

Online cursus Integriteit ambtenaren en andere thema’s Ambtenarenwet 2017 (Wnra) **

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 5 J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Integriteit en thema's Ambtenarenwet 2017 na invoering Wnra
  • Online en interactief
5
Informatie Online cursus Integriteit ambtenaren en andere thema’s Ambtenarenwet 2017 (Wnra) Op 1 januari 2020 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking getreden. Het doel van deze wet is de (rechts)positie van de ambtenaar zoveel mogelijk gelijk te trekken met die van werknemers in de private sector. De aanstelling van de meeste ambtenaren is omgezet naar een arbeidsovereenkomst en niet meer het bestuursrecht, maar het civiele recht is van toepassing op de rechtspositie van de ambtenaar.

Maar van een volledig ‘gelijk trekken’ is geen sprake. Een groot en belangrijk verschil zijn de integriteitsnormen waaraan ambtenaren gebonden zijn én blijven. De basis voor deze strenge integriteitsnormen ligt in de Ambtenarenwet 2017 van toepassing blijft op ambtenaren. Het oude ambtenarenrecht bood een uitgewerkt kader aan de hand waarvan kon worden bepaald welk verwijtbare plichtsverzuim disciplinair kon worden bestraft en op welke wijze. Een dergelijk kader biedt het civiele recht echter niet. Ook zijn de disciplinaire straffen niet of nauwelijks opgenomen in de nieuwe cao’s.

De vraag is daarom: Hoe gaat de civiele rechter om met de integriteitsregels, gedragscodes en de mogelijke sancties? Al deze aspecten bespreekt Marion van den Brekel tijdens deze cursus.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de gevolgen en de mogelijkheden inzichtelijk gemaakt. Deze cursus worden verdeeld over twee sessies van elk 2 contacturen (11 en 12 juni) verzorgd. Ten behoeve van de interactiviteit is het aantal deelnemers aan deze cursus beperkt.

Deze cursus is na afloop ook terug te kijken.

Doelgroep
De cursus is ontwikkeld voor advocaten, juridische professionals, HR-professionals en rechters.

Cursusvorm
Online cursus van vier uur, verdeeld over twee sessies van elk twee uur. De docenten wisselen kennisdeling af met de behandeling van casuïstiek. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem, is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen. Na afloop van de cursus bieden we je de mogelijkheid om een afsluitende casus te maken die je aan de hand van een modelantwoord zelf nakijkt.

Het volgen van de cursus inclusief het maken van de afsluitende casus geeft recht op 5 J (PO)-punten. Maak je de casus niet, dan heb je recht op 4 J (PO)-punten. In beide gevallen moet je de afsluitende toets bestaande uit 5 multiple choicevragen met goed gevolg afleggen.

Docenten
Marion van den Brekel is advocaat bij Van den Brekel advocaten en is gespecialiseerd in zowel het arbeidsrecht als het ambtenarenrecht Lees hiermeer over Marion.

Wat leer je
Na afloop van deze cursus:
- Kun je uitleggen welke integriteitsaspecten gelden voor publieke werknemers/ambtenaren.
- Kun je adviseren over integriteitskwesties van publieke werknemers/ambtenaren werkzaam bij overheidswerkgevers.
- Kun je de (andere) behandelde onderwerpen uit de Ambtenarenwet 2017 uitleggen en hierover adviseren.

Benodigde voorkennis en ervaring
Kennis op hoofdlijnen van het arbeidsrecht is vereist.

Afronding
Na afronding van deze cursus en het met goed gevolg beantwoorden van een toets met vijf meerkeuzevragen per sessie, ontvang je een certificaat. Advocaten ontvangen 5 J (PO) punten als zij tevens de afsluitende casus maken of 4 J (PO) punten als ze de afsluitende casus niet maken.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus dien je te beschikken over een tablet, laptop of desktop nodig. Het is tijdens deze cursus mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen. Mocht je hiervan gebruik. Willen maken dan heb je een microfoon en webcam nodig. Beschik je niet over deze middelen, dan kun je meekijken, luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief deel te nemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat door OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons instructies over het inloggen en testen van de verbinding
Programma Online cursus Integriteit ambtenaren en andere thema’s Ambtenarenwet 2017 (Wnra)
DatumBegintijdEindtijd
11-06-202010:0012:15
12-06-202010:0012:15
Programma
Aan bod komen:
- Ambtenarenwet 2017
- Rechtspraak ambtenarenrecht
- Civiele rechtspraak
- Gedragscodes
- Sancties
- (On)mogelijkheden in het civiele recht

Elk onderwerp wordt geïllustreerd aan de hand van een concreet voorbeeld.

Het programma wordt over twee sessie verzorgd. Sessie1 is op 11 juni en sessie 2 is op 12 juni. Beide sessies zijn van 10.00 u tot 12.15 inclusief een korte pauze.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00