Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online cursus rechtspositie oudere werknemers a
-

Online cursus rechtspositie oudere werknemers a

Tijden

PO punten

NOvA 3 J PO

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Verdieping & actualiteiten
  • Combinatie van kennisdeling en praktijkgerichte (eigen) casusistiek
  • Maximaal 20 deelnemers
3
Informatie In deze verdiepingscursus bespreekt Marije Scheider alle actualiteiten en de voor de arbeidsrechtpraktijk relevante thema’s rondom de rechtspositie van oudere werknemers. Aan de hand van voorbeelden uit haar eigen praktijk en de behandeling van korte plenaire casussen zorgt Marije ervoor dat met de behandelde onderwerpen de gevolgen voor jouw procespraktijk inzichtelijk worden.

De rechtspositie van oudere werknemers kent specifieke en zeker ook lastige aspecten en thema’s waar je als arbeidsrechtjurist goed van op de hoogte moet zijn. Zo kun je deze groep werknemers of werkgevers goed adviseren en bijstaan in geschillen. Denk hierbij aan de tijdelijke vrijstelling van de strafheffing bij een Regeling Vervroegd Uittreden (RVU), de initiatieven van de sociale partners om de arbeidsmarktpositie van 50-plussers te vergroten, leeftijdsdiscriminatie bij ontslag of ontslagvergoedingen, de IOW en IOAW en doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd.

De belangrijkste thema’s, actualiteiten en uitspraken rondom oudere werknemers worden behandeld.

Doelgroep
Deze verdiepingscursus is bedoeld voor arbeidsrechtjuristen en -professionals. Omdat het een verdiepingscursus is, is kennis van het arbeidsrecht vereist.

b">Cursusvorm
Marije Schneider legt de stof op een interactieve manier uit en illustreert aan de hand van praktische voorbeelden en verschillende casussen wat de gevolgen zijn voor jouw praktijk.

Deze cursus is in de vorm van een ‘online classroom’. Dat houdt in dat de docenten op interactieve wijze kennis en advies delen, bijvoorbeeld aan de hand korte stellingen en praktijkvoorbeelden en door jou als deelnemer te betrekken. Via onze online onderwijstool kun je met microfoon of via een chatfunctie vragen stellen en beantwoorden of eigen kwesties voorleggen. Om aan te sluiten bij ons fysiek onderwijs én om de interactiviteit te bevorderen houden we een maximum van 20 deelnemers aan.

Docenten
Marije Schneider was tot 2019 senior advocaat arbeidsrecht en ambtenarenrecht bij Pels Rijcken. In 2019 is Marije haar eigen juridisch adviesorganisatie gestart waarin zij werknemers en werkgevers (civiel en publiek) adviseert op het gebied van het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Lees hiermeer over Marije.

Deelnemers over Marije Scheider:[b
"Veel kennis, rustig, geduldig en interesse voor cursist" en "Heel fijne docente, lekker interactief!"

Reactie op de vraag "Wat moet OSR doen om een hogere score te realiseren?" over een cursus verzorgd door Marije Schneider:
"Niets, maar een 10 geef ik nooit"


Wat leer je?
Na afloop van deze verdiepingscursus kun je oudere werknemers en werkgevers in en buiten geschillen adviseren over de specifieke thema’s gerelateerd aan oudere werknemers, uiteraard naar de laatste stand van zaken.

Na afronding ontvang je
Na afloop van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname. Advocaten maken tevens aanspraak op 3 (J) PO-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze verdiepingscursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.
Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Op de hoogte blijven?
Als jouw voorkeur uitgaat naar fysiek onderwijs, dan is onze actualiteitencursus arbeidsrecht (5 PO-punten) voor jou wellicht een goede keuze. Mocht je op zoek zijn naar basiskennis van het arbeidsrecht, kijk dan naar onze Basisopleiding arbeidsrecht (20 PO-punten en geaccrediteerd door de RvR).
Programma
DatumBegintijdEindtijd
31-12-202113:3016:45
Programma
De volgende onderwerpen komen in deze cursus aan bod:

- Specifieke regels voor oudere werknemers in het arbeidsrecht en cao’s
- (Pensioen)ontslag
- Sociale zekerheid (WW, Wia, IOW en IOAW)
- Gelijke behandeling
- Doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd
- Actualiteiten