Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online cursus Rechtspositie oudere werknemers **
-

Online cursus Rechtspositie oudere werknemers **

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 3 J (PO)

v.a. € 225,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Actualiteiten en verdieping
  • Interactief en online
3
Informatie Online cursus Rechtspositie oudere werknemers Met het ouder worden van de bevolking vergrijst ook het personeel binnen organisaties. Het wordt steeds lastiger jonge arbeidskrachten te vinden. Werkgevers investeren nauwelijks in 50-plussers. De overheid streeft ernaar om de inzet van oudere werknemers te verhogen naar een op twee in 2030. Maar wat zijn de juridische implicaties hiervan?

Het arbeidsrecht, sociale zekerheid en het gelijke behandelingsrecht bieden de kapstok hoe werkgevers met oudere werknemers om moeten gaan en hoe niet. Wat zijn de bijzondere rechten en uitzonderingen qua rechten en plichten van oudere arbeidskrachten? Wat zijn de gevolgen van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op de positie van senioren? En is de rechtspositie van oudere civiele werknemers hetzelfde als die van publieke werknemers, voorheen ambtenaren? In deze online cursus krijg je antwoord op al deze vragen en meer. Uiteraard komen ook alle actualiteiten op dit thema aan bod.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de gevolgen en de mogelijkheden inzichtelijk gemaakt. Ten behoeve van de interactiviteit is het aantal deelnemers aan deze cursus beperkt.

Deze cursus is na afloop ook terug te kijken.

Doelgroep
De cursus is ontwikkeld voor advocaten, juridische professionals, HR-professionals en rechters.

Cursusvorm
Het betreft een online cursus van drie uur. De docent deelt kennis en behandelt casuïstiek. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Marije Schneider is gespecialiseerd in arbeids- en ambtenrecht. Marije is universitair docent aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast is zij rechter bij de Centrale Raad van Beroep (CRvB). Lees hier meer over Marije.

Wat leer je
Na afloop van deze cursus:
- Kun je uitleggen welke specifieke aspecten van het arbeidsrecht en sociale zekerheid gelden voor oudere werknemers.
- Kun je adviseren over de rechtspositie van oudere werknemers.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van het arbeidsrecht en sociale zekerheid is vereist

Afronding
Na afronding van deze cursus en het met goed gevolg beantwoorden van een toets met vijf meerkeuzevragen, ontvang je een certificaat en 3 PO J-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus dien je te beschikken over een tablet, laptop of desktop nodig. Het is tijdens deze cursus mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen. Mocht je hiervan gebruik. Willen maken dan heb je een microfoon en webcam nodig. Beschik je niet over deze middelen, dan kun je meekijken, luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief deel te nemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat door OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus . Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons instructies over het inloggen en testen van de verbinding.
Programma Online cursus Rechtspositie oudere werknemers
DatumBegintijdEindtijd
03-07-202010:0013:15
Programma
Aan bod komen:
- Oudere werknemer en ziekte;
- Specifieke sociaalzekerheidsrechtelijke aspecten en oudere werknemers;
- Fiscale aspecten (RVU) in geval van oudere werknemers;
- Beëindiging/ontslag van dienstverbanden van oudere werknemers;
- Leeftijdsdiscriminatie en gelijke behandeling van oudere werknemers.

Elk onderwerp wordt geïllustreerd aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00