Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online cursus Thema's op het snijvlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid ** a
-

Online cursus Thema's op het snijvlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid ** a

Tijden

Niveau

Verdiepingsniveau

PO punten

NOvA 2 J (PO)

informeer mij

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!
2
Informatie Online cursus Thema's op het snijvlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid Deze cursus is ontwikkeld voor juridische professionals die geregeld te maken hebben met kwesties rondom ziekte en re-integratie. Dit soort kwesties zijn namelijk vaak complexer dan gedacht en vragen een gecombineerde kennis van zowel arbeidsrecht als sociaal zekerheidsrecht.

Denk bijvoorbeeld aan de Regeling Compensatie transitievergoeding (op 1 april 2020 in werking getreden) in combinatie met nieuw bedongen arbeid, de situatie van een werkgever en een zieke werknemer die een conflict hebben of aan de situatie dat sprake is van hernieuwde uitval van een werknemer. Hoe zit dat dan precies? Bovendien worden de toepasselijke gevolgen van de COVID-maatregelen ook besproken.

Samen met de docent van deze cursus, mr. Pieter Fluit, hebben we een selectie van onderwerpen gemaakt die je in de praktijk geregeld tegenkomt én die vaak complex zijn.

Ten behoeve van de interactiviteit is het aantal deelnemers aan deze online cursus beperkt. De cursus is na afloop voor de deelnemers terug te kijken.

Doelgroep
Deze cursus is ontwikkeld voor iedere (juridische) professional die adviseert en/of procedeert in arbeidsongeschiktheidskwesties.

Cursusvorm
Online classroom van twee uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Deelnemer en docent staan in verbinding met elkaar via een webcam en microfoon (niet verplicht). Deelnemers onderling kunnen communiceren via een chatfunctie. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Pieter Fluit is advocaat bij Stadhouders Advocaten en gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Lees hier meer over Pieter.

Wat leer je
Na afloop van deze cursus kun je klanten adviseren over actuele kwesties rondom ziekte en re-integratie waarin een combinatie van arbeidsrechtelijke en sociaalzekerheidsrechtelijke leerstukken spelen. Aan de hand hiervan kun je, als je ook procedeert, beter de procesrisico’s van dit soort kwesties inschatten en partijen - zowel werknemers als werkgevers - in geschillen bijstaan.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht is vereist.

Afronding
Na afronding van deze cursus en het met goed gevolg beantwoorden van vijf meerkeuzevragen ontvang je een certificaat en 2 PO J-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging per mail met daarin een link naar de cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de cursus.
Programma Online cursus Thema's op het snijvlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid
DatumBegintijdEindtijd
19-05-202013:3016:00
Programma
De volgende onderwerpen komen aan bod:
1. Regeling compensatie transitievergoeding i.c.m. nieuw bedongen arbeid;
2. Hernieuwde uitval i.c.m. arbeidsrecht/ZW/WIA;
3. ‘Kolommen’ (uitspraak HR uit 2018) i.c.m. nieuw bedongen arbeid (m.n. vervaltermijn);
4. Ziek uit dienst/ontslag (m.n. jurisprudentie);
5. Ziekte en conflict (o.a. nieuwe Richtlijn Conflicten in de werksituatie);
6. Sancties en re-integratie;
7. Eigen risicodragerschap i.c.m. Ziektewet

Elk onderwerp wordt geïllustreerd aan de hand van een casus.

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00