Hulp nodig? 030 - 231 53 14
Ons kantoor is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00.
Terug
Online cursus Wwft voor advocatenkantoren
nu inschrijven
-

Online cursus Wwft voor advocatenkantoren

Locatie

Online

Tijden

PO punten

NOvA 3 J (PO)
7,8 Cursisten beoordeling
7,8 Cursisten beoordeling

€ 225,- (excl. btw)

Opleidingen incompany?

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie. 

  • Na afloop pas je de Wwft toe in jouw praktijk
  • Actuele stand van zaken
  • Online en interactief
3
Informatie Iedere advocaat dient op de hoogte te zijn van de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Bij bepaalde aangewezen diensten moet je als advocaat de cliënt identificeren en de identiteit verifiëren. Ook moet in het kader van die dienstverlening verrichte of voorgenomen ongebruikelijke transacties worden gemeld. Het is dan ook van belang dat je weet welke diensten onder de werking van de Wwft vallen en dat je de voorgeschreven verplichtingen kunt uitvoeren en naleven.

Tijdens deze online cursus gaan de docenten Suzanne Hendrickx en Bas Martens in op de toepasselijkheid van de Wwft voor advocaten. Denk dan bijvoorbeeld aan de verplichtingen die de wet oplegt. Ook de verhouding meldingsplicht versus geheimhoudingsplicht en de wijzigingen die het gevolg zijn geweest van de implementatie van de 4e en 5e Anti-Witwasrichtlijn (AMLD) komen aan bod. Op een systematische en praktische wijze worden de verplichtingen en de te volgen stappen doorgenomen en is er aandacht voor het risicomanagement-beleid van het advocatenkantoor. Tenslotte wordt in deze cursus vooruit gekeken naar de invoering van het UBO-register, naar verwachting medio 2020.

Ten behoeve van de interactiviteit is het aantal deelnemers aan deze cursus beperkt. De cursus is na afloop ook terug te kijken. Een quiz zal onderdeel uitmaken van de cursus. Ook worden veel casus en voorbeelden uit de rechtspraak behandeld.

Doelgroep
De cursus is ontwikkeld voor advocaten, advocatenkantoren, Wwft-verantwoordelijkheden en compliance-officers bij advocatenkantoren.

Cursusvorm
Online cursus van drie uur. De docenten wisselen kennisdeling af met een quiz en de behandeling van voorbeelden en praktijkvragen. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem, is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Alle opleidingen, cursussen en trainingen die voor 1 juli plaatsvinden, worden omgezet naar online lesdagen. Bekijk hier wat deelnemers van onze online lesdagen vinden!

Docenten
Suzanne Hendrickx is advocaat en mede-eigenaar van Advius. Suzanne is docent op het gebied van compliance, Wwft, tucht- en gedragsrecht. Lees hier meer over Suzanne.

Bas Martens is advocaat/partner bij Delissen Martens en oud-deken van de Haagse Orde. Daarnaast is Bas mede-initiatiefnemer van Advius en doceert Bas advocaten op het gebied van de anti-witwasregelgeving. Lees hier meer over Bas.

Wat leer je
Na afloop van deze cursus:
- Ben je in staat om te herkennen welke diensten onder de werking van de Wwft vallen (en welk soort diensten en handelingen beslist niet)
- Kun je in situaties waar de Wwft van toepassing is de voorgeschreven verplichtingen uitvoeren en naleven.

Afronding
Na afronding van deze cursus en het met goed gevolg beantwoorden van een toets met drie meerkeuzevragen per sessie, ontvang je een certificaat en 3 PO J-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat voor OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.
Programma
DatumBegintijdEindtijd
14-12-202109:0012:15
Programma
Aan bod komen de volgende onderwerpen:
- Toepasselijkheid Wwft
- Cliëntenonderzoek
- Uitleg begrippen UBO en PEP
- Wanneer is een transactie “ongebruikelijk”?
- Meldingsplicht versus geheimhoudingsplicht
- Toezicht door de Toezichthouder
- Boetes
- Casusposities
- Relevante (tuchtrechtelijke) jurisprudentie
- Actualiteiten Wwft 2020

Gedurende de cursus zal door middel van pollvragen de theorie worden getoetst aan de praktijk.
mr. Suzanne Hendrickx
mr. Suzanne Hendrickx
Co Owner van Advius advies en compliance voor advocatenkantoren, Advocaat en stafjurist bij het Bureau van de Haagse Orde van Advocaten
Kantoororganisatie, nieuwe regelgeving
mr. Bas Martens
mr. Bas Martens
Advocaat Delissen Martens
commune strafzaken, militaire zaken

Hulp nodig?

030 - 231 53 14 08:00 - 17:00